Η Γεωργία Χατζηιωαννίδη έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ενδυνάμωση των γυναικών, ενώ τα τελευταία χρόνια μέσα από τη δουλειά της στη «ΔΙΟΤΙΜΑ», βοηθά γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας να ξεφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον και να σταθούν πάλι στα πόδια τους.

H δουλειά της είναι απαιτητική και επώδυνη. Γιατί για κάθε γυναίκα που απευθύνεται στη ΔΙΟΤΙΜΑ ξέρει ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα μία λύση. Μία λύση που θα την κάνει να νιώσει ασφαλής. Που θα την ανακουφίσει και το κυριότερο; Θα της προσφέρει ελπίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=rg7JW6JZ8Gw

Η πίεση, το άγχος, η κόπωση που συσσωρεύεται, δεν την αφήσουν ανεπηρέαστη. Παρά τα όσα καλείται να διαχειριστεί, όμως, δεν θα άλλαζε με τίποτα αυτό που κάνει. Όχι γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά γιατί ξέρει ότι με κάθε γυναίκα που βοηθάει, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι για το όνειρό της. Έναν κόσμο χωρίς έμφυλη ανισότητα και βία. Έναν κόσμο χωρίς πόνο, για κανέναν και καμία.

«Αυτό που κάνω είναι κάτι πέρα από δουλειά. Είναι επιλογή. Κάτι που αγαπώ, που με κάνει να νιώθω πολύ καλά. Υπάρχουν και δυσκολίες προφανώς, αλλά είναι κάτι που δεν θα άλλαζα» λέει με αποφασιστικότητα η Δέσποινα όταν τη ρωτούν για τη δουλειά της.

Όσα αποθέματα ψυχικής δύναμης κι αν έχει ωστόσο, όσο δυνατή κι αν είναι, υπάρχουν στιγμές ή και ολόκληρες μέρες που της είναι δύσκολο να συνεχίσει. Πονοκέφαλος και σωματικοί πόνοι την καταβάλλουν. Και τότε, αναζητά μία δυνατή λύση.