Είναι ανεπιτήδευτη. Ευγενική. Μιλάει χαμηλόφωνα, ήρεμα και δυσκολεύεται να μπει στο καλούπι συνέντευξεων με ερωτήσεις που δεν μιλούν για τη δουλειά της αλλά για τα ρούχα και την προσωπική της ζωή.

Η Μαρίνα Σάττι εκτίθεται. Σε κάθε της κομμάτι δίνει στο κοινό όχι απλά μια χαραμάδα αλλά full access στον ψυχισμό της. Είναι μια νέα γυναίκα που θέλει να ωριμάσει μέσα από τη δημιουργία και τη δουλειά της. Ξέρει ότι το ταλέντο δεν αρκεί. Η στοχοπροσήλωση και η σκληρή δουλειά, τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τους συνεργάτες σου είναι απαραίτητη για να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι. Έκανε αρκετή δουλειά με τον εαυτό της, θυσίασε πολλά πράγματα για να δημιουργήσει το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ και θα το ξανάκανει γιατί θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία σε βοηθά να «ενηλικιωθείς».

Και από την πλευρά του πατέρα της (καταγωγή από Σουδάν) και από την πλευρά της μητέρας της (προσφυγές από Μικρά Ασία) έχει μάθει ότι μπορείς να αναζητήσεις μια καινούργια ζωή παντού. Στην Αμερική που σπούδασε δεν δυσκολεύτηκε να νιώσει άνετα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Στην Ελλάδα όταν ένιωσε δυσκολία να βρει το χώρο που την εκφράζει πλήρως δημιούργησε τη γυναικεία χορωδία «chórεs». Την ελκύει η παράδοση, η ελληνική, η βαλκανική. Αγαπά για αυτό το λόγο τα πανηγύρια. Εκεί μπορεί να γνωρίσει κόσμο και να περάσει καλά σε ένα εντελώς αυθεντικό περιβάλλον. Δεν αγαπά τα επιφανειακά social media. Την αποσπούν.

Ξέρει ότι η κοινωνία μας είναι ανδροκρατούμενη αλλά είναι αισιόδοξη ότι η διαφορετικότητα βρίσκει τρόπο να εκφραστεί. Θέλει να χτίσει μια σχέση με το κοινό της και με τον κόσμο, χαίρεται όταν την αναγνωρίζουν στο δρόμο και την χαιρετούν, αυτό της δίνει δύναμη. Αλλά, ακόμη, δεν έχει μάθει τι είναι η showbiz. Και δεν χρειάζεται να μάθει κιόλας. Συναντηθήκαμε στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής όπου θα δώσει την πρώτη της συναυλία παρουσιάζοντας το άλμπουμ YENNA.

Πάτα το play και απόλαυσέ την.