Η Έλενα Χαρμπίλα δεν είναι άλλη μια Ελληνίδα καλλιτέχνης που μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να βρει την τύχη της. Κάθε χρόνο το βιογραφικό της γίνεται πιο πλούσιο και το όνομά της Kid Moxie το βλέπεις στα credits δίπλα σε αυτά του Αλ Πατσίνο, Αντζελο Μπανταλαμέντι, Ντέιβιντ Λιντς, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μάικλ Μπουμπλέ, Flying Lotus.

Έχει υπάρξει παρουσιάστρια της ΕΡΤ (σε παιδική εκπομπή), είναι πτυχιούχος ηθοποιός, τραγουδίστρια, γράφει μουσική, κάνει διαφημιστικά και σπικάζ. Πρόσφατα, έγραψε το soundtrack της ταινίας “Ο Θρόνος του Ξέρξη” που βραβεύτηκε στις Κάννες, έγραψε κάποια κομμάτια και διασκεύασε άλλα για τη νέα σειρά του Παπακαλιάτη, αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στο soundtrack της νέας σειράς του Βασίλη Κεκάτου, κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ και -ίσως- επίκειται μια συνεργασία με το Netflix. Ταλέντο και σκληρή δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας. Μιλήσαμε με αυτό το πολυτάλαντο πλάσμα για όλα.

Το νέο σου κομμάτι “Οn A Sunday Night” κουβαλά κάτι νοσταλγικό από τα 80s ή είναι ιδέα μου;

Kαθόλου ιδέα σου. Μου αρέσει πολύ να δανείζομαι ηχητικά στοιχεία από τη συγκεκριμένη δεκαετία και να τα φιλτράρω με το δικό μου τρόπο. Μια φίλη δημοσιογράφος είπε κάτι πού πετυχημένο, ότι το κομμάτι αυτό της θυμίζει το 80’s αλλά κανένα τραγούδι που γράφτηκε τότε.

Είσαι σε mood Better than Electric;

Το Better than Electric ήταν για μένα ένας τίτλος μαγικός γιατί όταν τον σκέφτηκα για πρώτη φορά δεν ήξερα τι σημαίνει αλλά με έκανε να αισθανθώ κάτι πολύ δυνατό. Είμαι φαν του σουρεαλισμού σε όλες τις εκφάνσεις του και σκέφτηκα ότι είναι σουρεαλιστικό να μην μπορώ να εξηγήσω κάτι αλλά πάρα ταύτα να μου προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα.  Έτσι και αποφάσισα να δώσω τον τίτλο αυτό σε όλο το δίσκο. Long story short, ναι,είμαι. 🙂

Είδα το βιντεοκλιπ του Shine, επιτέλους ένα κομμάτι που αποθεώνεται η γυναικεία σεξουαλικότητα. Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις στο κοινό με αυτό το κλιπ;

Το Shine έχει να κάνει με την απελευθέρωση της γυναικείας σεξουαλικότητας, κάτι που πατροπαράδοτα έχει δαιμονοποιηθεί. Στο βίντεο παίζουμε με στοιχεία power play/ bdsm, αλλά με έναν τρόπο που να δείχνει ότι και η submissive και η dominant έχουν και οι δύο δύναμη και ότι δεν έχει σημασία τι ρόλο παίζει κάποιος στο σεξ. Από τη στιγμή που το θέλουν και οι δύο, δεν υπάρχει κάποιος που έχει λιγότερη δύναμη. Σημασία έχει να σου ανήκει αυτό που είσαι και να μην το φοβάσαι.

Έπαθα σοκ όταν διάβασα ότι έχεις κάνει μουσική και για το  video game Cyberpunk 2077. Αυτό πρέπει να σε έκανε πολύ ευτυχισμένη.

Ναι, έγινε και αυτό! Πλάκα είχε, για πολύ καιρό υπήρχε πολύ μυστικοπάθεια και δε μου λέγανε για ποιο video game έκανα τα κομμάτια αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν δύσκολο να το κρατήσουν μυστικό. Κυρίως,  όταν εμφανίστηκε ο Κιάνου Ριβς στο E3 και αποκάλυψε ότι είναι μέσα στο παιχνίδι!

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έκανες ένα πιλότο για το Netflix, ισχύει;

Ισχύει, αλλά -δυστυχώς- δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο…

Σε πετυχαίνουμε στο Λος Άντζελες που ζεις εδώ κι αρκετά χρόνια ή γύρισες Ελλάδα για το καλοκαίρι; Κι αν είσαι Αθήνα, βλέπεις θεαματικές αλλαγές στον κόσμο και την πόλη μετά τις καραντίνες;

Είμαι εδώ και καιρό Λ.Α αλλά θα γυρίσω Ελλάδα κάποια στιγμή το καλοκαίρι. Στο Λ.Α πάντως η ζωή έχει γυρίσει πίσω εκεί που ήταν B.C (before Covid).

Φωτογραφία εξωφύλλου: Neil Krsyszak