Ζεστός άνθρωπος. Σε υποδέχεται στο σπίτι της γιαγιάς της, γειτόνισσα με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, με χαμόγελο. Θέλει να σε τρατάρει, να αισθανθείς φροντισμένος. Μεγάλωσε σε λαϊκές συνοικίες στα Δυτικά κι αυτό φαίνεται. Αγαπά τον γείτονα, τον συνάνθρωπο, τις κουβέντες, τα γέλια, μεγάλωσε με χτυπημένα γόνατα από παιχνίδια σε αλάνες.

Και κάθε φορά που τραγουδά στις συναυλίες της τα κομμάτια της Ευτυχίας ξέρει ότι ο κόσμος συνδέεται. Δεν άλλαξε και τόσο τραγικά η ζωή μας. Πονάμε, ερωτευόμαστε, χαιρόμαστε, παντρευόμαστε, ξενιτευόμαστε, ζούμε. Και θέλουμε όλοι να πούμε «Να σου δώσω μια να σπάσεις,αχ βρε κόσμε γυάλινε, και να φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε».

Είχε τρακ και μεγάλη ανάγκη να συναντηθεί με τους μουσικούς της, τους συναδέλφους της, τον κόσμο η Γιώτα Νέγκα μετά από αυτό τη διετία της σιωπής, της αποξένωσης και της κοινωνικής μοναξιάς. Πιστεύει ότι δεν πρέπει να παρατάμε ποτέ τα όνειρά μας, νομοτελειακά αν αγαπάμε πολύ κάτι και δουλέψουμε σκληρά να το πετύχουμε, θα τα καταφέρουμε. «Θα σου δοθεί το όνειρό σου» λέει στη συνέντευξη. Με κάποιο τίμημα σίγουρα. Αλλά εξαρτάται από εμάς αν και τι θα δώσουμε από τον εαυτό μας κι αν θα κάνουμε εκπτώσεις.

Την ρωτήσαμε αν άλλαξε η θέση της γυναίκας από την εποχή της γιαγιάς της μέχρι σήμερα. Και η απάντησή της ήταν αρνητική. Πιστεύει ότι τα ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει, και δεν έχουν αλλάξει συνειδητά. Βλέποντας τις γυναικοκτονίες και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατέληξε πώς μόνο επιδερμικά έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Όχι τα ουσιαστικά.

Η Γιώτα Νέγκα φέτος θα περάσει το καλοκαίρι της με συναυλίες μαζί με το Γιάννη Κότσιρα και με θέατρο, θα συμμετέχει στη Μήδεια. Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινάει στις 29 Ιουνίου η Μήδεια του Ευριπίδη με τους Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιο Χειλάκη, Γιώτα Νέγκα, Μυρτώ Αλικάκη και Αναστάση Ροϊλό. Και είναι ενθουσιασμένη για αυτό το δώρο.

Δείτε τη συνέντευξή της.