Η Dame του βρετανικού σινεμά και του λονδρέζικου θεάτρου, στα 63 χρόνια της, πρωταγωνιστεί στο “Good Luck to You, Leo Grande”, και υποδύεται τη Νάνσυ μια ήσυχη 55χρονη δασκάλα, η οποία, παρά τον γάμο 30 ετών και τα δύο παιδιά, δεν είχε ποτέ οργασμό και δεν έζησε μια περιπέτεια. Φυσικά, έχει απωθημένα. Χήρα και συνταξιούχα αποφασίζει να προσλάβει ένα συνοδό πολυτελείας για να καταλάβει τι είναι αυτός ο οργασμός που λένε όλοι κι αν αξίζει τη φασαρία. Σε μια σκηνή η Νάνσυ στέκεται γυμνή μπροστά σε έναν καθρέφτη και παρατηρεί το σώμα της. Η ηθοποιός παραδέχεται ότι η πρώτη της σκηνή με γυμνό ήταν τρομακτική και είπε στους Times ότι είναι επικριτική με το σώμα της, όπως σχεδόν κάθε άλλη γυναίκα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την ηθοποιό (τα γράψαμε κι εδώ) «οι γυναίκες υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου σε όλη τους τη ζωή για να μισήσουν το σώμα τους». Ο ρόλος στη συγκεκριμένη ταινία ήταν σίγουρα μια πρόκληση για την 63χρονη. Εξάλλου, «δεν της προσφέρθηκαν ποτέ σκηνές σεξ». Σύμφωνα με την προσωπική της εκτίμηση, αυτό συνέβη επειδή δεν φρόντισε ποτέ να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ομορφιάς των ανδρών κινηματογραφιστών. Μίλησε επίσης για τις γυμνές σκηνές που γύρισε για την ταινία, χαρακτηρίζοντάς την ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας της.

«Πιθανώς το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε ποτέ να κάνω είναι να στέκομαι χαλαρά και να κοιτάζω το σώμα μου χωρίς να το κρίνω», είπε. «Ζητά από οποιαδήποτε γυναίκα να το κάνει αυτό, στοιχηματίζω 9,9 φορές στις 10, δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Να το κάνεις όμως στην κάμερα; Ξέχνα το. Έχουμε συνηθίσει να μην μας αρέσει το σώμα μας. Έχουμε εκπαιδευτεί να μισούμε το σώμα μας από πολύ νωρίς γιατί δεν ταιριάζουν με τα ακατόρθωτα και πραγματικά σκληρά ιδανικά που μας παρουσιάζονται».

Το «Good Luck to You, Leo Grande» θα μεταδοθεί στο Hulu την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Δείτε το τρέιλερ: