Ένα Σάββατο πρωί συναντηθήκαμε με την Έλλη Τρίγγου στο Phileas Fogg στου Ζωγράφου. Η ηθοποιός, που δεν έχει πια χρόνο λόγω των γυρισμάτων για τις Άγριες Μέλισσες, οι οποίες σε λίγο ολοκληρώνουν την τηλεοπτική τους διαδρομή, βρήκε μια ώρα για εμάς που επισκεφτήκαμε τη γειτονιά της.

Από Άννα του Suntan, μεταμορφώθηκε στην Ασημίνα των Άγριων Μελισσών. Αυτό συνέβη αφού πρώτα αποτίναξε όλη την κριτική της απέναντι στα ελάχιστα κοινά σημεία που είχε η ίδια με αυτόν τον ρόλο. Βέβαια, «όταν γύρισε το μάτι της Ασημίνας, συναντήθηκε με το δικό μου», μας είπε, μιλώντας για τη στιγμή που η Ασημίνα νιώθει να προδίδεται από την αδερφή και τον σύντροφό της στη σειρά.

“Όλος ο χώρος πρέπει να ανήκει στα θύματα”.

Της είπαμε πως όσο μαινόταν η φωτιά του MeToo στην ελληνική πραγματικότητα, νιώθαμε πως η ίδια πήρε ρόλο εμψυχωτή, προσπαθώντας να στηρίξει και άλλα θύματα, που ακόμα φοβούνται, να μιλήσουν και να αποκαλύψουν τα τραύματά τους για να τα επουλώσουν. Η Έλλη δεν πιστεύει πως βρισκόμαστε στον απόηχο του MeToo. “Δεν ξέρω αν είμαστε στον απόηχο του Me Too. Έχουν να ξεκαθαριστούν ακόμα περισσότερα πράγματα, να γίνουν ακόμα πιο σαφή τα όρια”, τόνισε διευκρινίζοντας πως η ίδια κάνει ό,τι μπορεί ακόμα και αν αυτό είναι το να ξεκαθαρίζει τους όρους μιας συνεργασίας.

“Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως αντί να ψάχνω την ηρεμία μου οπουδήποτε, καλύτερα να την ψάχνω στον εαυτό μου”.

Σε κάθε περίπτωση, Η Έλλη Τρίγγου μας μίλησε για το MeToo, το αν είμαστε όλοι κατά βάθος σεξιστές, την ευλογημένη εμπλοκή της στις Άγριες Μέλισσες, τα ταξίδια που καθόρισαν τις μεγάλες αποφάσεις της και τη γνωριμία της με τον διαλογισμό.

Δες ολόκληρη τη συνέντευξή της εδώ: