Όλες οι φορές που η Άσλεϊ Γκράχαμ μάς έδειξε τη ρεαλιστική πλευρά της μητρότητας

Χωρίς φίλτρα και γκλαμουροποίηση.

Όλες οι φορές που η Άσλεϊ Γκράχαμ μάς έδειξε τη ρεαλιστική πλευρά της μητρότητας

Χωρίς φίλτρα και γκλαμουροποίηση.


Δεν είναι πολλά όσα χωρίζουν τη μέση Millennial -και μη- μαμά από την Άσλεϊ Γκράχαμ. Χμ, ναι, έχει πρόσωπο τοπ μόντελ και υπέροχες καμπύλες, αλλά την εμπειρία της μητρότητας όχι μόνο την έζησε όπως όλες, αλλά την πόσταρε όπως λίγες. Βλέπεις, η Άσλεϊ Γκράχαμ δεν κάηκε να γκλαμουροποιήσει ούτε την εγκυμοσύνη της, ούτε τις μέρες μετά τον τοκετό και τον πρώτο καιρό με το παιδί. Όχι πως θα πήγαινε κάτι λάθος αν το έκανε. Στην τελική, τι είναι το Instagram; Η εξωραϊσμένη εκδοχή της ρουτίνας που λέμε ζωή. Με εμάς μέσα σε αυτή.

Μια ημέρα μετά τη γιορτή της μητέρας, συγκεντρώνουμε όλες τις φορές που η Άσλεϊ Γκράχαμ μας έδειξε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, πώς είναι η μητρότητα χωρίς φίλτρα και ρομαντισμό, αλλά βιωμένη από μια γυναίκα που δεν έχει αφήσει τα όπλα της εποχής της ανεκμετάλλευτα.

Το σώμα θέλει τον χρόνο του να επανέλθει μετά τον τοκετό

Τρεις μήνες αφού γέννησε τα δίδυμά της, η Γκράχαμ ανέβασε το σώμα της, χωρίς ρετουσαρίσματα και έξυπνες πόζες και μοιράστηκε τις ραγάδες της με τον κόσμο. «Γεια σου, νέα κοιλίτσα. Περάσαμε πολλά. Σε ευχαριστώ», έγραψε στη λεζάντα.

Ο θηλασμός είναι μια περίπλοκη διαδικασία

Με τον θηλασμό συμβαίνει το εξής παράδοξο: αγκαλιάζεται από όλη την τάση του νατουραλισμού, θεωρείται η πιο φυσική διαδικασία στον κόσμο. Κι όμως, κανείς δεν λέει, μια και καλή, πως πρόκειται για κάτι αρκετά περίπλοκο. Δημιουργείται μια πεζή σχέση εξάρτησης με το θήλαστρο, το στήθος σου τρέχει και από ένα σημείο και μετά, νιώθεις πως θα εκραγεί.

Η μητρότητα είναι -μέσα σε όλα- και μια πρόκληση

Όλες οι μανούλες συχνά νιώθουν την ανάγκη να δηλώσουν πως «όλα είναι καλά». Κυρίως στον εαυτό τους. Μερικές φορές, όμως, όλα είναι το αντίθετο του «καλά». Και αυτό είναι ΟΚ.

Μερικές φορές, τα μωρά δεν φτάνουν στην ώρα τους

Τα μωρά δεν έρχονται όταν πιστεύεις πως θα έρθουν ή όταν ο γιατρός πιστεύει πως πρέπει να έρθουν. Φακτ.

Οι παράδοξες εμπειρίες της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη εμπειρία, αν μια γυναίκα είναι τυχερή και η προγεστερόνη τη συμπαθεί κάπως παραπάνω. Παράλληλα είναι και άβολη, αμήχανη, στρεσογόνα και μπορεί και μίζερη σε κάποιες φάσεις. Για αυτόν τον λόγο, πολλές έγκυες γυναίκες δημιουργούν μια ομάδα ειδικών που μπορούν να τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, αλλά και να γεμίσουν το κινητό τους με… παράξενες φωτογραφίες.

Οι ραγάδες δεν είναι μόνο φυσικές, είναι και υπέροχες

Το σώμα στην εγκυμοσύνη κάνει το δικό του ταξίδι και οι ραγάδες είναι τα σουβενίρ. Τέλος.

Μαμάδες πάντα σε ετοιμότητα

Η Άσλεϊ άλλαξε την πάνα του μωρού της στον διάδρομο ενός καταστήματος και αυτό είναι από μόνο του μια παρηγοριά για κάθε γυναίκα εκεί έξω που ποτέ δεν βγαίνει από το σπίτι χωρίς την τσάντα με τις πάνες.

Η επιστροφή στις επαγγελματικές υποχρεώσεις

Η Άσλεϊ είναι και μητέρα και επαγγελματίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα περάσει λίγο χρόνο τετ-α-τετ με το θήλαστρο, όσο κάθεται στην καρέκλα του makeup. 

Κάτι για την ανάρρωση από τον τοκετό, για την οποία δεν μιλάει κανείς

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν για την εγκυμοσύνη, είναι ότι δεν αποκλείεται η νέα μαμά να χρειαστεί να αλλάζει και τις δικές της πάνες για ένα διάστημα. «Σήκωσε το χέρι σου αν δεν ήξερες ότι θα αλλάζεις και τις δικές σου πάνες επίσης. Μετά από τόσα χρόνια στη μόδα ποτέ δεν υπέθεσα πως τα εσώρουχα μιας χρήσης θα γίνουν το αγαπημένο μου ρούχο. Ποτέ κανείς δεν μιλάει για την ανάρρωση και τη θεραπεία (ναι ακόμα και τα messy κομμάτια) που βιώνουν οι νέες μαμάδες. Ήθελα να σας δείξω, παιδιά, πως δεν είναι όλα ουράνια τόξα και πεταλούδες». 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα