Την ξέρω. Νιώθω ότι την ξέρω. Το podcast  της είναι το αγαπημένο μου. Η φωνή της κουβαλάει καλοσύνη. Συναντά ήρωες, απλούς καθημερινούς ανθρώπους κάποτε,  που τις εκμυστηρεύονται πώς βρήκαν τη δύναμη να συνεχίζουν να ζουν μετά από μια ανείπωτη τραγωδία. Χωρίς παραμορφωτικούς φακούς.

Στο twitter μια γυναίκα έγραψε, «αυτή η γυναίκα είναι το πρότυπο δύναμης κι αξιοπρέπειας για μένα. Κάθε φορά που πέφτω και θέλω να σηκωθώ μου δίνει δύναμη με την ομορφιά της και το χαμόγελό της». Την Ιωάννα την ξέρουμε όλες. Είναι η φίλη μας. Βγαίνοντας από το δικαστήριο, πριν περίπου μισό χρόνο, δήλωσε «ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

Το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης, είναι ότι το φως νικά το σκοτάδι. Η Ιωάννα «αναστήθηκε» γιατί η μεγαλοσύνη της αγάπης της για ζωή νίκησε το μίσος. Ταπεινώθηκε η Ιωάννα για να γίνει αυτό το λαμπροφόρο σύμβολο. Η φωτογραφία της χωρίς μάσκα μας γαλήνευσε τη ψυχή.

Φωτογραφία: Ολυμπία Κρασαγάκη.