Η Μαριάννα Τουμασάτου είναι από τα πρόσωπα που ψάχναμε καιρό και επιτέλους συναντήσαμε μετά από αναβολές που μας επέβαλαν -σε εκείνη κυρίως- πανδημία και καραντίνες. Τελικά τη συναντήσαμε στο Lighthouse Athens και η συζήτηση μαζί της ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε, αλλά με ένα έξτρα. Είχε χιούμορ, είχε αλήθειες που ενδεχομένως άλλοι συνάδελφοί της φοβούνται να αρθρώσουν δημοσίως. Είχε όμως και οργή. Μια οργή που όπως μας είπε οφείλεται στο γεγονός πως θέλει πια να δει μια αλλαγή στην κοινωνία. Να νιώσει πως ο κόσμος που θα φιλοξενήσει την κόρη της, θα είναι βελτιωμένος, ασφαλέστερος και θα έχει αγκαλιαστεί τουλάχιστον με την έννοια του αυτονόητου.

Η σχέση της Μαριάννας Τουμασάτου με την τηλεόραση μετρά χρόνια και είναι ποτισμένη με αγάπη. Μας είπε πως η ίδια αρνείται να βάλει «στο ίδιο τσουβάλι» κάθε τηλεοπτικό προϊόν, αλλά αντιλαμβάνεται το πώς προσπαθεί να μας βαμπιροποιήσει το μέσο. “Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να συμφέρει ένα κράτος να ξεχάσουμε τι συμβαίνει με τη ΔΕΗ και να ασχολούμαστε όλη μέρα με την Πάτρα. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό το γεγονός. Με ξεπερνά. Δηλώνω αδυναμία”, ανέφερε για το θέμα των ημερών, την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Η συζήτηση έφτασε στο γεγονός πως η τηλεόραση του 2022 φιλοξενεί rape jokes, με την ίδια να τονίζει πως «ο βιασμός δεν είναι αστείο πράγμα». Ειδικά όταν τρέχουν δικαστήρια με θύτες που μέχρι πρότινος ήταν στο απυρόβλητο. Τη μέρα της συνέντευξης, η Μαριάννα Τουμασάτου είχε έρθει απευθείας από το δικαστήριο, στηρίζοντας με την παρουσία της τα θύματα που κατέθεσαν εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη. Πρέπει να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που κακοποιήθηκαν. Να τους θυμίσουμε πως εκείνες είναι η αιχμή του δόρατος, αλλά το δόρυ είναι μεγάλο. Είμαστε όλοι πίσω και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να πούμε το αυτονόητο. Πως δεν θέλουμε να μας βιάζει κανείς. Γυναίκες, άντρες και παιδιά”, μας είπε.

“Δεν ανήκει κανείς σε κανέναν. Θα έρθει κάποιος να πει πως το παιδί μου του ανήκει; Τα παιδιά μας δεν ανήκουν ούτε σε εμάς”, τόνισε μιλώντας για τις έμφυλες ανιστότητες που έχουν εντυπωθεί στη συλλογική μας μνήμη.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαριάννας Τουμασάτου στο Provocateur:

Lighthouse Athens Hotel | Κοτοπούλη 3 | Τηλέφωνο 21 4405 6400