Τα παιδιά του Χόλιγουντ δεν είναι κανονικά παιδιά. Ό,τι κι αν υποστηρίζουν οι φαν τους ή οι ίδιοι. Επί παραδείγματι, εμείς γνωρίσαμε την Eleven όταν εκείνη ήταν 12, σήμερα είναι 18 και δεν έχει απολαύσει την έννοια της ιδιωτικότητας.Έμαθε από παιδί ότι η κοινωνία θεωρεί αστείο να αφήνει κάποιος άνδρας σεξουαλικά υπονοούμενα για ένα έφηβο κορίτσι.  

Μίλησε πρόσφατα στο podcast Guilty Feminist αυτή την εβδομάδα το πώς της φέρονται από τότε που ενηλικιώθηκε και μοιράστηκε την απογοήτευσή της με την εμμονή των μέσων ενημέρωσης με διάσημες νεαρές γυναίκες και κορίτσια.

Τα σχόλια της νεαρής σταρ σχετικά με την ενηλικίωσή της και το κοινό που δίνει τόση σημασία στην εμφάνισή της έρχονται κυρίως μετά από ένα thread στο Reddit αφιερωμένο στην αντίστροφη μέτρηση των ημερών για τα 18α γενέθλιά της.

Η τοξική κουλτούρα της λολίτας

Η ντροπιαστική αντίστροφη μέτρηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς κυριολεκτικά μετρούσε αντίστροφα τις μέρες έως ότου πιθανώς ενήλικες άνδρες μπορούσαν να σεξουαλικοποιήσουν νόμιμα ένα έφηβο κορίτσι. Για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, στα γενέθλιά της, μια ανάρτηση στο Instagram από την Μπράουν προκάλεσε σχεδόν αμέσως σε ένα καταιγισμό σεξουαλικών σχολίων .

Δυστυχώς, η εμμονή των μίντια να αντιμετωπίζει αυτές τις νεαρές γυναίκες και κορίτσια ως σεξουαλικούς πειρασμούς δεν είναι καινούργια. Άπειρα πρώην παιδιά σταρ που είναι τώρα ενήλικες έχουν μιλήσει για παρόμοιες εμπειρίες. Η Νάταλι Πόρτμαν διηγήθηκε το 2018 ότι λίγο μετά τη συμμετοχή της στην ταινία Léon: The Professional σε ηλικία 12 ετών, ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της άρχισε μια παρόμοια αντίστροφη μέτρηση για τα 18α γενέθλιά της. Στη δεκαετία του 1990 και του 2000, οι παρουσιαστές του ραδιοφώνου μετρούσαν αντίστροφα για τα 18α γενέθλια των διδύμων Όλσεν και της πρωταγωνίστριας του Χάρι Πότερ , Έμα Γουάτσον . Η ηθοποιός της ταινίας Matilda Μάρα Γουίλσον  έχει παραδεχτεί ότι “λάμβανε κάθε είδους γράμματα και μηνύματα στο Διαδίκτυο από ενήλικες” πριν καν τελειώσει το γυμνάσιο. Μια εταιρεία ταινιών για ενήλικες φέρεται να της πρόσφερε στην Κένταλ Τζένερ 1,8 εκατομμύρια δολάρια για να πρωταγωνιστήσει σε ένα πορνό βίντεο με αξιολόγηση ακατάλληλο για ανηλίκους  με «έναν σύντροφο της επιλογής της» για να γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της το 2013.

Τελικά, όπως εξήγησε η Μπράουν στο podcast, όσο διάσημη κι αν είναι κάθε νεαρή γυναίκα ή έφηβη, εξακολουθεί να προσπαθεί να διαχειριστεί το καθημερινό άγχος του να είναι κανείς έφηβος. Η Μπράουν θυμήθηκε ότι την είχαν «σταυρώσει» επειδή φόρεσε ένα αποκαλυπτικό φόρεμα σε μια επίδειξη βραβείων όταν ήταν 16 ετών, με τους θαυμαστές να λένε ότι έμοιαζε σαν να ήταν στα 60 της. Η Μπράουν τότε είχε δηλώσει στο Teen Vogue ότι ακόμα «μαθαίνει πώς να είναι γυναίκα» στο Χόλιγουντ.