Μπορεί να μη θυμάσαι τι ακριβώς φορούσε στην πρώτη φωτογραφία η οποία συνόδευε και την είδηση της εγκυμοσύνης της, αλλά θυμάσαι τι απέπνεε. Ναι, η έγκυος Ριάνα με τις στυλιστικές της επιλογές κάνει τρεις άτυπες, αλληλένδετες δηλώσεις: είναι έγκυος, σκοπεύει να το απολαύσει και θα φοράει ό,τι γουστάρει και όχι ό,τι σχεδιάζουν για τις μέλλουσες μητέρες οι maternity συλλογές. ΟΚ, Ριάνα, we get it και είμαστε μαζί σου.

Σήμερα το Instagram γέμισε με κλικς από τη φωτογράφιση της Riri για τη Vogue. Ναι, είναι όπως την περιμένεις. Εκθαμβωτικά όμορφη, αναπολογητική και αποφασισμένη να απολαύσει τη διαδικασία στο 100%. Μαντεύουμε πως είναι από τις γυναίκες που δεν θα πήγαινε καν στη φωτογράφιση, αν δεν είχε όρεξη να τη ζήσει στην ολότητά της. Ωστόσο, αυτά που δήλωσε είναι πιο σημαντικά. Στο τέλος της μέρας, το ότι έχει αποφασίσει να μετατρέψει το στυλ εγκυμοσύνη της σε case study για απανταχού συντάκτριες μόδας, το έχουμε καταλάβει από την πρώτη στιγμή.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

«Ξέρω πως η φούστα είναι Junya, αλλά ποιος έφτιαξε αυτό το denim τζάκετ;». Έτσι υποδέχτηκε τη Chioma Nnadi της Vogue η Ριάνα στο ραντεβού τους, κοιτάζοντάς την κουνώντας το πρόσωπό της εγκρίνοντας το look της, σε ένα παρατεταμένο κομπλιμέντο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο προφανές είναι ότι από τότε που έγινε γνωστό ότι εκείνη και ο A$AP Rocky θα κάνουν μάλλον το πιο όμορφο μωρό στον κόσμο περιμένουν παιδί, δείχνει να έχει αποφασίσει πως σκοπεύει να απολαύσει το κάθε λεπτό αυτής της περιόδου, απάντησε: «Νομίζω πως τώρα λέω ναι σε περισσότερα γιατί ξέρω πως θα είναι διαφορετικά στην άλλη πλευρά» λέει η ίδια. Και προσθέτει: «Στην αρχή περίμενα κάποια μαγική αλλαγή, αλλά πραγματικά παραμένω η ίδια». 

Οι ενδυματολογικές της επιλογές δεν είναι καλοδεχούμενες από όλους. Και ανάμεσά μας κυκλοφορούν πολλοί που αναρωτιούνται γιατί ντύνεται έτσι. «Γιατί πρέπει να την τρώμε στη μάπα με την κοιλιά έξω;» ή «ντροπή της που είναι έγκυος και ντύνεται έτσι». Αυτά είναι μόλις δυο ενδεικτικά σχόλια από όσα διαβάζουμε σχετικά κατά καιρούς. Λες και μια έγκυος πρέπει να ντύνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Λες και είναι τιμητικό για την ίδια την εγκυμοσύνη να την κρύβεις. Αλήθεια, βγάζει καν νόημα αυτό; Ίσως ο πουριτανισμός και η πεποίθηση πως το γυναικείο σώμα πρέπει να κρύβεται και να λογοκρίνεται δεν έβγαζε ποτέ νόημα ούτως ή άλλως.

Στη συνέντευξη τη ρώτησε η δημοσιογράφος για μια συγκεκριμένη εμφάνισή της στο show μόδας του Dior στο Παρίσι. Εκεί είχε φορέσει ένα διάφανο τοπ από τούλι και ένα μαύρο σατέν εσώρουχο. Φαντάζομαι η οργή που προκάλεσε σε μια μερίδα κόσμου λειτούργησε προσθετικά. Μαζί με PVC φορέματα, στενά, ανοιχτά πουκάμισα και οικολογικές γούνες που έχει επιλέξει. Όλα αυτά με ένα κοινό στοιχείο: η κοιλιά δεν είναι ποτέ καλυμμένη από κανενός είδους ύφασμα. Ανεξαρτήτως τιμής.

«Για μένα, το φόρεμα αυτό ήταν στην πραγματικότητα ό,τι πιο κοντινό σε ρούχο εγκυμοσύνης που έχω φορέσει μέχρι στιγμής», σχολίασε με τρόπο που παρακινεί και άλλες γυναίκες σε αυτή τη στυλιστική ανυπακοή. «Όταν ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος, σκέφτηκα ‘δεν υπάρχει περίπτωση περίπτωση να πάω για ψώνια σε τμήμα εγκυμοσύνης’. Συγγνώμη, έχει πολλή πλάκα να ντύνεσαι. Και δεν πρόκειται να αμελήσω αυτό το κομμάτι επειδή το σώμα μου αλλάζει», τόνισε, συνεχίζοντας πως «καθώς το σώμα αλλάζει, αλλάζει και το στυλ». Μόνο που η Ριάνα φαίνεται να έχει βρει το μαγικό κλειδί: η μόδα πρέπει να προσαρμόζεται στο σώμα που αλλάζει με μια εγκυμοσύνη. Όχι το σώμα σε ό,τι η μόδα έχει αποφασίσει να λανσάρει σε νούμερα για μανούλες.

​«Ελπίζω να μπορέσουμε να επανακαθορίσουμε το τι θεωρείται ‘αξιοπρεπές’ για τις έγκυες γυναίκες. Το σώμα μου κάνει απίστευτα πράγματα αυτή τη στιγμή και δεν πρόκειται να ντραπώ γι’αυτό. Αυτή τη στιγμή πρέπει να νιώθω πως γιορτάζω. Γιατί πρέπει να κρύβεις την εγκυμοσύνη σου;», αναρωτιέται η ίδια. Ριάνα αφού.