Η Αλίσια Βικάντερ έδωσε μια συνέντευξη στο Harper’s Bazaar και μεταξύ άλλων μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν intimacy coordinators στο σετ, δηλαδή άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι πως όλα είναι ΟΚ, σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε σκηνές σεξ. Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχει νιώσει απροστάτευτη στο σετ σε δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν, μετά από γυμνές σκηνές.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε πως intimacy coordinators «θα έπρεπε να υπάρχουν στην αρχή της καριέρας μου», περιγράφοντας μια -τουλάχιστον- αμήχανη στιγμή που έχει ζήσει, όταν μετά από μια γυμνή σκηνή, δεν ασχολήθηκε κανείς με το να της φέρει κάτι να φορέσει, ήταν όλοι απασχολημένοι με κάτι άλλο, και έμεινε για δυο ολόκληρες ώρες γυμνή στο set.

«Το μόνο πράγμα στο οποίο δεν μπορείς να αυτοσχεδιάσεις είναι μια ερωτική σκηνή -πρέπει να φτιάξεις μια χορογραφία και να μείνεις σε αυτή», είπε η Βικάντερ. «Είναι το χειρότερο πράγμα το να κάνεις αυτές τις σκηνές. Νιώθω πολύ άβολα με το σώμα μου και έχω κάνει αρκετές γυμνές σκηνές και σκηνές σεξ, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο». Συνεχίζοντας παραδέχτηκε: «Έχω υπάρξει σε καταστάσεις που δεν ήταν εντάξει, όπου δεν ένιωθα πως είμαι προστατευμένη». Μια φορά ενώ κάναμε γύρισμα «όλοι ήταν απασχολημένοι κάνοντας τα δικά τους, μες στη μέση, έχεις έναν ηθοποιό που κάθεται εκεί για δυο ώρες. Και κάποιος υποτίθεται πως πρέπει να έρθει κρατώντας ένα μπουρνούζι, αλλά δεν έρχεται. Μετά καταλαβαίνεις πως αυτό δεν ήταν σωστό. Κάποιος θα έπρεπε να με έχει προσέξει».

Το ζήτημα των intimacy coordinators αναφέρεται και στην υπόθεση της σειράς του HBO, “Irma Vep”, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η Βικάντερ, και αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας του 1996. Ο δημιουργός της, Olivier Assaya, είναι μέρος της ομάδας της σειράς επίσης. Στη σειρά η Βικάντερ υποδύεται μια Αμερικανή ηθοποιό, τη Mira, που φτάνει στο Παρίσι για τα γυρίσματα του remake της κλασικής, βουβής, γαλλικής ταινίας “Les Vampires”. Μιλώντας για αυτή τη δουλειά ανέφερε: «νομίζω, όσο την έκανα, έπαιξα πέντε ρόλους».

Η Βικάντερ εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες μέσα στο 2021. Από το “Green Knight” και το “Beckett” μέχρι το “Blue Bayou”. Στη συνέχεια, θα την απολαύσουμε ξανά ως Λάρα Κροφτ.

|Πηγή: Variety|