Νέα Υόρκη. Μια ξανθιά μικροκαμωμένη σεφ γίνεται το πρόσωπό της εβδομάδας ή και του μήνα ανοίγοντας ένα εστιατόριο ωμοφαγίας (Pure Food and Wine) πριν ακόμη γίνει τρεντ και θαμώνες είναι ο Άλεκ Μπάλντουιν και η Ζιζέλ με τον Τομ Μπρέιντι.  Το μαγαζί της γίνεται «τάση» στα φρι πρες πράγμα που σημαίνει ότι χρέωνε πολλά και δυσκολευόσουν να βρεις τραπέζι. Βγάζει και δυο βιβλία μαγειρικής από αυτά που τα έχεις ως coffee table book και δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ. Κοινώς, μια νέα επιτυχημένη γυναίκα στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ποιος το περίμενε ότι το 2011 η τύπισσα που έριχνε χυλόπιτα στον Άλεκ Μπάλντουιν θα τα έφτιαχνε με ένα παχύσαρκο τουιτερά που έτρωγε πίτσες για πρωινό και κανείς δεν ήξερε τι δουλειά κάνει και από πού κρατάει η σκούφια του. Εκείνη εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ του Netflix ότι την χειραγωγούσε και έτσι την ανάγκασε να κλέψει χρήματα από επενδυτές  και να αφήσει απλήρωτους τους υπαλλήλους της. Μέχρι και τις οικονομίες της φουκαριάρας συνταξιούχας μάνας της έφαγε ο Άντονι. Κυριολεκτικά. Το 2015 εξαφανίστηκαν και ζούσαν σχεδόν ως φυγάδες σε ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας.

https://twitter.com/hashtag/BadVegan?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Να πεις ότι τον ερωτεύτηκε και ξελογιάστηκε, να της δώσεις ένα ελαφρυντικό. Η Σάρμα μίλησε για σεξουαλική υποβάθμιση και ότι τον παντρεύτηκε επειδή της υποσχέθηκε να κάνει αθάνατο το πιτμπούλ της. Τι να πεις; Τέσσερις μήνες έκανε στη φυλακή η επιχειρηματίας πτυχιούχος Ivy League πανεπιστημίου για απάτη και φοροδιαφυγή με συνολική χασούρα 6 εκατομμύρια δολάρια συν τα 400 χιλιάρικα της μάνας της.

Η άνοδος και η πτώση της βίγκαν βασίλισσας

Προσωπικά, κάπου βαρέθηκα με τη μόδα των απατεώνων του Netflix. Είναι λίγο θλιβερό να βλέπεις τόσο ματαιόδοξο κόσμο να θέλει να γίνει διάσημος και πλούσιος επειδή απλά υπάρχει. Πώς αυτή η φιλόδοξη γυναίκα που ήθελε να χτίσει μια γαστρονομική αυτοκρατορία κατέληξε σε mug shot είναι ανεξήγητο ακόμη και μετά τη θέασή του ντοκιμαντέρ. Πώς ένας αργόσχολος μπορεί να πείσει μια έξυπνη επιχειρηματία ότι θα της κάνει αθάνατο το σκύλο της και ότι είναι μυστικός πράκτορας που πολεμάει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν μαθαίνουμε ποτέ ενώ περνάει όλη τη κοινή τους ζωή σε ένα καναπέ τρώγοντας μανιωδώς; Δεν κατάλαβα ούτε με τις ηχητικές ηχογραφημένες συνομιλίες του τι έγινε.

Δόξα, Απάτη, Φυγή

Πέρα από το αυταπόδεικτο, ότι η Σάρμα ήταν σε μια τοξική σχέση, τίποτα άλλο δεν βγάζει νόημα. Και παραμένει η κύρια αφηγηματική φωνή εδώ η Σάρμα οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ όλες τις παραμέτρους. Η σχέση τους δεν καταφέρνει να αποκρυπτογραφηθεί σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Δεν το λες τόσο επιτυχημένο όσο το Tiger King το εγχείρημα του Κρις Σμίθ, βραβευμένο σκηνοθέτη του “FYRE” και παραγωγό του “Tiger King.”

https://twitter.com/hashtag/BadVegan?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μοιάζει με κακή σαπουνόπερα. Γιατί δεν συμπαθείς το υποτιθέμενο θύμα της απάτης. Δεν μπορείς να ταυτιστείς μαζί της γιατί δεν έχουν λογική οι ισχυρισμοί της. Κάτι κρύβει. Δεν μας πείθει ότι της έκανε πλύση εγκεφάλου ένας λούζερ που χαιρόταν να παίζει κουλοχέρη στα καζίνο. Πόνεσε λίγο το μυαλό μας να καταλάβουμε γιατί τον πίστεψε τυφλά. Γενικά, μια παράνοια.Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ωμοφαγίας