Η κοπέλα είναι προικισμένη. Η φωνή της συγκινεί. Αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Είναι αξίωμα. Το διαβάζεις σε χιλιάδες σχόλια κάτω από τα τραγούδια της στο YouTube και το έβλεπες λάιβ στο Twitter στην επική εμφάνισή της στο Σπίτι με το Mega στο πλευρό της Παόλας.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε το πρώτο τραγούδι του OST της ταινίας Πρόστιμο, Ο Νταής. Ένα fusion σκυλάδικο με τη φωνή μιας κοπέλας που παντρεύει το ραπ με το ρεμπέτικο. Το πολύπλευρο μουσικό ταλέντο της Σεμέλης Παπαβασιλείου συνάντησε τον  Άκη Καπράνο (ντραμς – κιθάρες – μπάσο – πλήκτρα), τον The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) στη στιχουργική κόλαση και τον Θύτη στο μιξάρισμα.

Αν πρέπει να ξέρεις κάτι για την Σεμέλη είναι ότι είναι κόρη του γνωστού τρίχορδου μπουζουξή Γιάννη Παπαβασιλείου (Βλάχος). Η Σεμέλη Παπαβασιλείου κινείται με άνεση από το ρεμπέτικο στο ραπ και έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με την ποπ, μπλακ-μέταλ και την ηλεκτρονική μουσική. Η φωνή της και η ανήσυχη ιδιοσυγκρασία της, της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε κάθε ερμηνευτική πρόκληση.

Μόλις κυκλοφόρησε «Το Όνειρο». Το υπογράφει ο Θάνος Μόσχος, ένας νέος χαρισματικός συνθέτης και τραγουδοποιός. Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 24 του χρόνια.Το παιδί έγραψε ποίησή: Είναι τα όνειρα που μας χωρίζουν /Δεν βρήκαν τρόπο να υπάρχουν μαζί /Κάποια συγκρούονται κάποια νικάνε /Κι αν μείνουν όνειρα χαμογελάνε /Που πολεμάμε να τους δώσουμε πνοή.

Στην τηλεόραση την Σεμέλη την είδαμε πρόσφατα και στο Μουσικό Κουτί. Μαζί με τον Eric Burton. Κι απέδειξε ότι μπορεί η «Κοντούλα λεμονιά» και το «Αμοργιανό μου πέραμα» να ακουστούν σε μία εκπομπή με καλεσμένο τον μύθο της ροκ Eric Burdon. Η Σεμέλη έχει ήδη στο βιογραφικό της συνεργασίες με Μάλαμα και Εισβολέα.