Η Πολωνή καλλιτέχνιδα Agnieszka Nienartowicz ζωγραφίζει κάποια από τα πιο ρεαλιστικά πορτραίτα γυναικών. Το θέμα είναι πως οι γυναίκες της έχουν τατουάζ. Τεράστια τατουάζ, τα οποία ουσιαστικά είναι κλασικά έργα τέχνης, δωσμένα με έναν σύγχρονο τρόπο. 

Χαρίζοντας στις γυναίκες της μόνιμα τατουάζ, τα οποία υμνούν την τέχνη στην πιο κλασική της μορφή, προσδίδει στα πορτραίτα της ένα συναισθηματικό φορτίο. Η Nienartowicz έχει την ικανότητα να φέρνει την ιστορική τέχνη στο σήμερα. Στο μεταξύ, με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να αποτυπώσει τα κλασικά έργα με έναν “κλασικό τρόπο”, ενώ στο υπόλοιπο μισό του πίνακα ο ρεαλισμός και ο 21ος αιώνας κλέβουν την παράσταση. 

Τα κλασικά έργα τα ζωγραφίζει σε λογική μινιατούρας, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα ρούχα των γυναικών είναι φτιαγμένα με απόλυτο ρεαλισμό. Η Agnieszka Nienartowicz γεννήθηκε το 1991 στην Πολωνία και εργάζεται εκεί. Σε συνέντευξή της στο Your Art Path έχει δηλώσει πως “τα βασικά μου ενδιαφέροντα είναι οι άνθρωποι και ό,τι βρίσκεται γύρω τους. Επιχειρώντας να εισβάλω στον κόσμο τους, προσπαθώ να απαθανατίσω την οικειότητα και την αυτοκυριαρχία σε απλές καταστάσεις, χειρονομίες και στιγμές”. Μέσα από τον ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει τη δουλειά της, η ίδια προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της. Μέσα από τη σιωπή που διέπει τη δημιουργία και την προσοχή και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, η καλλιτέχνιδα βρίσκει τον εαυτό της μέσα από όλα τα μικρά και μεγάλα στοιχεία κάθε έργου. 

Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της και όλο αυτό ξεκίνησε ως ανάγκη για έκφραση. “Μου άρεσε να ζωγραφίζω, να σκιτσάρω, να δουλεύω με πλαστελίνες, και να κάνω κάθε είδους χειροτεχνία, αλλά πάντα τα αντιμετώπιζα ως παιχνίδι”, δηλώνει. “Σαν παιδί μου άρεσε να κάθομαι στη γωνία όταν είχαμε καλεσμένους στο σπίτι, με τους οποίους οι γονείς μου μιλούσαν για ενήλικα πράγματα, όπως η λογοτεχνία, η ποίηση, η μουσική και σιωπηλά άκουγα τις συζητήσεις τους”. Η επιρροές ήταν έντονες και κάπως έτσι άρχισε να γράφει τα πρώτα της ποιήματα, αλλά μέσα από τη ζωγραφική μπορεί να εκφράσει καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις της.