Δεν θα καταλάβουμε ποτέ τη μανία ορισμένων να προσβάλουν τις επώνυμες πετυχημένες γυναίκες. Είναι φθόνος; Είναι ανόθευτο μίσος; Είναι κακοποιητικές συμπεριφορές σε ανακύκλωση;

https://twitter.com/hashtag/SUPERBOWL?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σίγουρα δεν είναι υγιές. Και το συναντάμε παντού, είτε σε αναρτήσεις στο Instagram που followers σχολιάζουν ρυτίδες, κιλά, την επάρκεια του γονεϊκού ρόλου, τη σεξουαλική ταυτότητα, το ταλέντο ή μάλλον την έλλειψη του, γενικά ρίχνουν φαρμάκι με το κιλό. Και μοιράζουν ψόφους και καρκίνους.

Γιατί αισθανόμαστε μια υποχρέωση να τρολάρουμε ή να βρίσουμε την Μπιγιονσέ; Μια απλή θεωρία, και υπερβολικά πιστευτή είναι η εξής: Οι προσβολές είναι, δυστυχώς, ενδεικτικές της στάσης της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες – ειδικά για όσες είναι επιτυχημένες. Δεν μας αρέσουν οι επιτυχημένες γυναίκες. Δεν πέφτετε από τα σύννεφα αν σας πούμε ότι ζούμε σε έναν απροκάλυπτα μισογυνικό κόσμο και δεν έχουμε μάθει να εμψυχώνουμε τις γυναίκες στην κορυφή.

https://t.co/g0f7x0aCRV

Και γιατί σχολιάζουν την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας; Επειδή η κοινωνία εκτιμά την εμφάνιση πάνω από όλα (μεγάλες αλήθειες), και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα κοινωνικό νόμισμα για τις γυναίκες. Είναι ολόκληρη μπίζνα η γυναικεία ομορφιά. Μια καλά κατασκευασμένη επιχείρηση.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Αν κριτικάρεις την εμφάνιση μιας γυναίκας ξέρεις ότι την πληγώνεις. Κι αυτό θέλεις, να επιτεθείς στον ψυχισμό της, να την μειώσεις, να αισθανθείς ανώτερος της.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Τώρα πόσο ανώτερος μπορείς να νιώσεις αποκαλώντας χοντρή την Μπιγιόνσε που η προσωπική της περιουσία αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια και του συζύγου της ξεπερνά το 1 δις είναι ένα ζήτημα. Όχι, ότι μπορείς να χρησιμοποιείς γενικά τον χαρακτηρισμός “χοντρός” για να μειώσεις τον οποιοδήποτε. Λέγεται χονδροφοβία και είναι σεξιστική συμπεριφορά.  Αλλά, αν  μιλούσαμε για λογική δεν θα υπήρχε λόγος να γραφτεί αυτό το κομμάτι, ε;