Η Κλέλια Ρένεση δεν δίνει συνεντεύξεις ούτε εύκολα ούτε συχνά. Το Provocateur κατάφερε να “τρυπώσει” στο σπίτι της, να βρει μια θέση στον καναπέ της και να απολαύσει μια εξαιρετική συζήτηση. 

Μέσα σε μια ώρα, που κατάφερε να μετουσιωθεί σε ένα 15λεπτο βίντεο, η Κλέλια Ρένεση μάς μίλησε για τις ταμπέλες που τις έχουν φορέσει κατά καιρούς τα media, που τώρα δείχνουν να μη μπορούν να διαχειριστούν πως η “σέξι ηθοποιός” είναι και μια γυναίκα με άποψη, τοποθετήσεις, ακέραιες θέσεις, δημόσιο λόγο και social media στα οποία καταφεύγει το κοινό ώστε να ακούσει μια φωνή αντιδραστική, που δεν χάνει το δίκιο της, αλλά δεν μιλάει για να μιλήσει. Για την εγκυμοσύνη, αλλά και τη μητρότητα που, όπως λέει, είναι “σαν να υποφέρεις στον παράδεισο” και το άγχος του να είσαι single μητέρα, σε ένα κράτος που δεν σε υπολογίζει με αυτή σου την ιδιότητα. Για τις φορές που μια νέα μητέρα έχει ανάγκη κάποιος να της χαρίσει λίγο χρόνο για τον ευατό της, που τον έχει ξεχάσει.

Για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, από το “κράτο τιμωρό” στο οποίο φαίνεται να ζούμε.  Η συζήτηση μας πήγε στο revenge porn, με την Κλέλια Ρένεση να τονίζει πως θα κάνει την κόρη της να καταλάβει πως ακόμα και αν κάποιος βιντεοσκοπήσει μια προσωπική τους στιγμή και την πουλήσει, εκείνη δεν είναι προς πώληση. 

Ένα από τα βιβλία που ξεφύλλισε τη μέρα του γυρίσματος η Κλέλια Ρένεση ήταν και το «Γυναίκες που Τρέχουν με τους Λύκους». Και δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερη περιγραφή για αυτή τη γυναίκα. 

Δες ολόκληρη τη συνέντευξή της στο Provocateur: