Μιλάμε συχνά για τη συντηρητικότητα της ελληνικής -ο Θεός να την κάνει- σόουμπιζ. Πόσο πίσω έχει μείνει στο να εμπνέει μια πιο ελεύθερη ζωή, με λιγότερα ταμπού και συντηρητικές αγκυλώσεις. Ξέρετε τι ξεχνάμε κάθε φορά που κάνουμε τέτοιες συζητήσεις γεμάτοι απογοήτευση; Την ύπαρξη της Άννας Βίσση. Μην αγχώνεστε, όμως, γιατί ήρθε μια ανάρτηση στο Instagram να μας τη θυμίσει. 

Η σελίδα Greek Visions είναι κάτι σαν μεμουάρ ελληνικών στιγμών. Κάποιων εμβληματικών, κάποιων ξεχασμένων, κάποιων πιο σύγχρονων που ίσως αξίζει να μην ξεχαστούν και κάποιων αβίαστα αστείων. Ο curator της σελίδας, Τάκης Ζωντήρος, σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων και όλα τα σχετικα, ο Τάκης αποφάσισε να δοξάσει την Άννα Βίσση, η οποία, όπως αποδεικνύεται από τις δέκα φωτογραφίες της ανάρτησης, έχει φασώσει τη μισή σόουμπιζ της Ελλάδας. Σε άλλα νέα, έχει ανταλλάξει φιλιά στο στόμα, ον κάμερα με τους Βάνα Μπάρμπα, Ναταλία Γερμανού, Πέτρο Κωστόπουλο, Ζωή Λάσκαρη, Θοδωρή Μαραντίνη, Χρήστο Μάστορα, Χρύσανθο Πάννα, Φώτη Σεργουλόπουλο, και πιο πρόσφατα, τη Δέσποινα Βανδή. 

Σοκάρεται κανείς; Προφανώς και όχι. Η Άννα Βίσση ήταν πάντα sex positive, έχει απασχολήσει τα media τα ερωτικά της, με έναν τρόπο τόσο αναπολογητικό, που έχει καταφέρει να αφοπλίσει τον συντηρητισμό τον ίδιο στο ίδιο του το έδαφος. Από τη σχέση της με τον Νίκο Καρβέλα, μέχρι το με πόσο ανοιχτό μυαλό έχει δείξει να διαχειρίζεται τον έρωτα, το “δράμα” του, την σεξουαλικότητα και τη βαθιά ανθρωπίλα με την οποία αξίζει κανείς να βιώνει αυτή την εμπειρία ξανά και ξανά

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό: Sex positive δεν είσαι μόνο όταν κάνεις σεξ κάθε μέρα, όντας το πιο σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος στο σύμπαν. Sex positive είσαι όταν μπορείς να αφουγκραστείς απόλυτα τη σεξουαλική κατάσταση στην οποία βιώνεις και να μπορείς να μιλήσεις για αυτήν ακομπλεξάριστα. Sex positive είσαι και όταν δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που έκανες σεξ και το παραδέχεσαι ανοιχτά, με χιούμορ ή χωρίς. Και αυτό το έχει κάνει η Άννα Βίσση, δηλώνοντας ως καλεσμένη σε εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου πως “είναι τρία χρόνια που δεν έχω σχέση και επαφή με άντρα. Κάνω την ασκητική μου. Είναι και η ηλικία αυτή που περνάει η γυναίκα τα ζόρια της, την εμμηνόπαυση. Αν το πάρεις σωστά, μπορείς να περάσεις την καλύτερη φάση της ζωής σου”.