Ο καλλιτέχνης Serge Marshennikov  και τα πορτραίτα του τιμούν την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της γυναικείας φιγούρας. Συνδυάζοντας μεθόδους για την όσο πιο δυνατόν ρεαλιστική απεικόνιση των μοντέλο, αλλά και το έμφυτο ταλέντο, καταφέρνει να απεικονίσει με ακρίβεια τη γυναικεία ομορφιά στους πίνακές του.

Ούτως ή άλλως, ο Marshennikov έχει καταφέρει να μπει στη λίστα με τα πιο σημαντικά ονόματα της τέχνης. Έχει αναγνωριστεί ως ένας επιτυχημένος σύγχρονος ζωγράφος, με ύφος που βασίζεται σε τεχνικές της ρωσικής τέχνης του 19ου αιώνα.

Το αποτέλεσμα; Έχει παραδόσει κάποια από τα πιο μαγικά έργα του σύμπαντος της τέχνης.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης δημιουργούσε από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Με τη στήριξη της μητέρας του, κυνήγησε τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και κατάφερε να επικεντρωθεί στο μοναδικό πράγμα που τον ενδιέφερε: το να ζωγραφίζει. Τα έργα του κέρδισαν παγκόσμια προσοχή και του έδωσαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσει σε εκθέσεις στη Ρωσία, την Αγγλία, τη Δανία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Ο ρεαλισμός σε συνδυασμό με τη ρευστή γοητεία που καταφέρνουν τα έργα του να μεταδόσουν, είναι στοιχεία που κάνουν τον θεατή να μη μπορεί να πάρει τα μάτια του από τους πίνακες του Marshennikov. Δείχνοντας ιδιαίτερη επιμέλεια στον φωτισμό και τις απαλές γωνίες, ο ζωγράφος απεικονίζει το γυναικείο σώμα, τη γυναικεία φιγούρα με ένα αίσθημα σεβασμού, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από τον αισθησιασμό, καταφέρνοντας να αποδείξει πως αυτά τα δυο στοιχεία, μπορούν να «ζήσουν» μαζί στην τέχνη. Όπως και στη ζωή.

Ο Serge Marshennikov  γεννήθηκε στη Ρωσία. Ζωγράφιζε και ασχολούταν με τη γλυπτική από πολύ μικρή ηλικία, παρακολοθώντας παράλληλα μαθήματα τέχνης. Το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ufa Art College, συνεχίζοντας τη μόρφωσή του σε μια από τις πιο σημαντικές ακαδημίες του κόσμου, στην Αγία Πετρούπολη.