Η Billie Kark, η Μπίλυ όπως την φωνάζουν όλοι οι φίλοι της, έχει μια μαγική φωνή και γράφει στίχους για τραγούδια που μπορούν να μάθουν σε αρκετούς συνομήλικούς της τι σημαίνει παραδοσιακή μουσική και πόσο απαραίτητη είναι για να σχηματίσεις το προσωπικό σου μουσικό αφήγημα ως καλλιτέχνης. Πάτα play και χάσου στο παραμύθι της.

Πότε άκουσες πρώτη φορά το Θαλασσάκι και πότε αποφάσισες να το πειράξεις;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πότε το πρωτοάκουσα. Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε Μουσικό σχολείο και ήταν ένα από τα τραγούδια που ήταν γνωστά σε όλους μας. Να το πειράξω αποπειράθηκα αρχικά στην πρώτη καραντίνα… Είχα ακούσει μια ιδιαίτερη εκτέλεση μιας πολύ καλής μου φίλης της Μαριάννας και σε συνδυασμό με το μανιακό επεισόδιο έμπνευσης που περνούσα εκείνη την περίοδο προέκυψε το Θαλασσάκι.

Που έμαθες να παίζεις κανονάκι και γιατί σε κέρδισε αυτό το παραδοσιακό όργανο;

Έμαθα να παίζω κανονάκι στο σχολείο. Με κέρδισε γιατί κάτι στον ήχο του μου φάνηκε πολύ οικείο και μυστηριώδες ταυτόχρονα (επίσης η δασκάλα μου ήταν πολύ όμορφη και μου άρεσαν τα μαλλιά της).

Ποια είναι η σχέση σου με την παραδοσιακή μουσική; Έχεις καταγωγή από κάποιο νησί και σου είναι τόσο δυνατή η μνήμη της;

Δεν έχω, δυστυχώς, καταγωγή από κάποιο νησί. Ο μπαμπάς μου είναι δεινός χορευτής παραδοσιακών χορών και η μαμά μου είχε πάντα μια τάση να μας μπουκώνει με όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική. Οπότε έμαθα από μικρή να εκτιμώ τα ακούσματα του τόπου μου και σίγουρα το σχολείο το φούντωσε ακόμα περισσότερο.

Είναι εντελώς διαφορετική η περσόνα της Billie Kark από την πραγματική σου, καθημερινή ταυτότητα;

Μου φαίνεται πολύ αστεία αυτή η ερώτηση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια περσόνα και ούτε ότι θα υπάρξει ποτέ, οι φίλοι μου με φωνάζουν Μπίλυ εδώ και χρόνια. Πολλές φορές δυσκολεύομαι να περιγράψω και να κατανοήσω την καθημερινή μου εκδοχή, αν υπήρχε και περσόνα θα περιπλεκόταν πολύ η υπόθεση.

Πώς γνωριστήκατε με τα παιδιά της Mellowsophy και πες μας μερικά πράγματα για αυτή τη δισκογραφική;

Πρωτοπήγα στη Mellowsophy ως φαν των Omniah, του συγκροτήματος που είχαν τα παιδιά, εντελώς τυχαία από μια κοινή μας φίλη. Ήταν και αυτοί μουρλοί και ταιριάξαμε. Δεν υπήρχε ποτέ στα σχέδια μου το να φτιάχνω μουσική και δεν είχα ιδέα ότι μπορώ όντως να το κάνω. Η σχέση μου με τα παιδιά τον πρώτο καιρό ήταν ‘’τραβάτε με κι ας κλαίω’’. Τους είμαι ευγνώμων που με έπεισαν να πάρω μπρος. Ο χώρος είναι καταπληκτικός, οι μελλοουσοφάδες έχουν το πιο κρύο χιούμορ που κυκλοφορεί και κάπως έτσι μπλέξαμε.

Πώς περνάς στην καθημερινότητά σου όταν δεν έχεις μαθήματα στη σχολή σου;

Η ερώτηση θα μπορούσε να διατυπωθεί και ‘’πώς και περνάς τα μαθήματα στη σχολή σου’’. Δεν είμαι η πιο συνεπής φοιτήτρια η αλήθεια είναι αλλά μην το πείτε στη μαμά μου. Μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς και κάποιες μέρες πηγαίνω και για τρέξιμο. Ασχολούμαι ίσως υπερβολικά πολύ με τα δύο γατιά μου και με τα φυτά στο σπίτι μου. Διαβάζω κανένα βιβλιαράκι πού και πού, ράβω όποτε βρίσκω κάποιο ωραίο ύφασμα, γράφω τις ιδέες μου, χορεύω σαν να μην υπάρχει αύριο, παίζω κιθαρίτσα και γενικά κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για να μη φρικάρω τελείως με τη ζωή.

Ποια είναι τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της Gen Z;

Η Gen Z είναι μια φρικαρισμένη, μπερδεμένη και αγχώδης γενιά που χρησιμοποιεί το χιούμορ και τη δημιουργικότητα ως μηχανισμό άμυνας. Είμαι τόσο μπερδεμένη που δεν ήξερα καν ότι ανήκω στην Gen Z . Wish us luck!

Ακούς μουσική στο Spotify, στο TikTok ή κάπου αλλού;

Είμαι οριακά εθισμένη στο Spotify. Με τρελαίνει ο αλγόριθμός του και δυσκολεύομαι να υπάρξω στον έξω κόσμο χωρίς ακουστικά στα αυτιά μου…  Αν δείτε ποτέ μια τρελή να χορεύει στο μετρό ή στο δρόμο, εγώ θα είμαι που θα ακούω techno 9 η ώρα το πρωί, μη μου μιλήσετε αδιαφορώ για την παρουσία σας εκείνη τη στιγμή.

Πηγαίνεις σε συναυλίες και λάιβ; Ποια είναι η πεντάδα των αγαπημένων σου καλλιτεχνών;

Εννοείται. Λατρεύω τα λάιβ και σιχαίνομαι τον κόβιντ. Τα αγαπημένα μου λάιβ είναι αυτά των Usurum γιατί οι τύποι έχουν σοβαρό ταλέντο. Η πεντάδα των αγαπημένων μου καλλιτεχνών περιλαμβάνει τους Coldplay, τον Bicep, τον Herb Ellis, τους Far Caspian και τον Ben Bohmer. Γενικά τα ακούσματά μου είναι μια μίξη ψυχεδελικής τέκνο, τζαζ, underground rock, ελληνικής παραδοσιακής/έντεχνης, αμερικανικής pop και οτιδήποτε μου φανεί αρκετά περίεργο. Σε ακραίες στιγμές μπορεί να ακούσω και σκέτα αφρικανικά τύμπανα ή κέλτικα φλάουτα.

Τι στίχους γράφεις συνήθως; Έχω ακούσει μόνο το Νερό και μου φαίνεται σαν μικρό ποίημα. Διαβάζεις ποίηση;

Κάποιες φορές διαβάζω και ποίηση, αγαπώ τον Λειβαδίτη. Είμαι σίγουρα αρκετά επηρεασμένη από τα δημοτικά τραγούδια. Με συγκινεί τρομερά ο ρομαντισμός της απλότητας, ο τρόπος με τον οποίο με πολύ απλά λόγια περιγράφονται τεράστια συναισθήματα. Δεν έχω ιδέα πως να γράφω στίχους. Προσπαθώ απλώς να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου σε ρυθμική μορφή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ως Billie KarΚ;

Να καταφέρω να επιβιώσω από τις τούμπες που τρώω στο ίσωμα αρχικά και μετά βλέπουμε. Προς το παρόν έχω βάλει στόχο να γίνω ορειβάτης και τρέχω στα όρη και στα άγρια βουνά. Λέω να συνεχίσω να γράφω μουσικούλα για όσο με κάνει να νιώθω ωραία. Θα ήθελα να πάω στη Eurovision ή να κάνω κάποιο λάιβ. Επίσης,  θέλω να γράψω και ένα βιβλίο κάποια στιγμή. Να είμαστε καλά και βλέπουμε. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι το μέλλον, προτιμώ να επικεντρώνομαι όσο γίνεται στο τώρα.

Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Instagram εδώ.