Η Μαρία Πρωτόπαππα έχει πια γίνει γνωστή και στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τον ρόλο της στον Σασμό. Ως Μαρίνα, η καταξιωμένη ηθοποιός, καταφέρνει να παίρνει μαζί της και τον πιο “δύσκολο” τουητερικό θεατή, γεμίζοντας το ίντερνετ με τουήτς φανς της σειράς. 

Η ηθοποιός βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Δεν Γίνεται” και παραχώρησε μια συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού. Σε ένα σημείο, η Ναταλία Γερμανού ανέφερε πως σε παλιότερη συνέντευξη της ηθοποιού είχε διαβάσει πως για τον ρόλο της Μαρίνας, που χάνει τον γιό της, η κ.Πρωτόπαππα εμπνεύστηκε από τη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. 

«Ισχύει ότι εμπνεύστηκα για την ερμηνεία μου από τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Δεν ήταν το μόνο μου μοντέλο, με την έννοια της τεχνικής της δουλειάς μου. Μου αρέσει να παίρνω από αληθινούς ανθρώπους γιατί η μυθοπλασία έχει αξία για μένα και η δική μου δουλειά έχει αξία, όταν έρχεται από τη ζωή και επιστρέφει στη ζωή την πραγματική.

Είχα μια εμπειρία μιας πολύ αγαπημένης μου κυρίας, που δεν είναι πλέον στη ζωή, η οποία έχασε πολύ νέα τον γιο της”, ανέφερε αρχικά η Μαρία Πρωτόπαππα, αδυνατώντας να κρύψει τη συναισθηματική της φόρτιση. 

​​

«Είχα την αγαπημένη μου Μαρία στο μυαλό μου και μαζί την κ. Φύσσα και τόσες άλλες γυναίκες. Βέβαια τον τρόπο της αντιμετώπισης τον εμπνεύστηκα και από μια ιστορία που μου είπε η κ. Γκίκα. Προσπάθησα να «μαγειρέψω» κάποιες ιστορίες μαζί, για να βρω τον τρόπο να αντιδράσω σε όλο αυτό. Είναι ένα ρίσκο… Είχα επιλογές, ένα plan b, c. Έκανα το γύρισμα με την αγαπημένη μου σκηνοθέτη…», συνέχισε. 

Στη σειρά, η Μαρία Πρωτόπαππα, που υποδύεται τη Μαρίνα, μαθαίνει για τον θάνατο του γιού της, Πετρή, τον υποίο υποδύθηκε ο Κώστας Νικούλι. Η ερμηνεία της είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστική. “Το ταλέντο της εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα και ο θρήνος της μάνας που έχασε άδικα το γιο της έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό να κλαίει μαζί της. Το δικό της “γιατί” ακόμη αντηχεί στα αυτιά μας. Δεν γνωρίζω πολλούς που θα διαφωνούσαν ότι αν υπήρχαν ελληνικά Emmy’s, το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς θα πήγαινε στη Μαρίνα του Σασμού”, έγραψε σε κείμενό της η Ζωή Δημητρίου πριν λίγες μέρες. Μπορείς να το διαβάσεις εδώ