Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Χόλιγουντ δεν έδωσε στη Μέλανι Λίνσκι τους ρόλους που έπρεπε να πάρει. Συμπεριλαμβανομένης της 12χρονης συμμετοχής της στο “Two and a Half Men”  ως η ενοχλητική γειτόνισσα του Τσάρλι Σιν. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι η κινηματογραφική βιομηχανία δεν είναι σεξιστική και μισογυνική. “Ήμουν το άτομο που απλώς καθόμουν εκεί ενώ όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με κάποιον πιο όμορφο”, είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone.

https://t.co/W2poMmsv1p

Υπάρχουν συγκεκριμένα στερεότυπα κι αν δεν κάνεις τικ στα κουτάκια των παραγωγών δεν θα δεις ρόλο της προκοπής. Ένα από αυτά τα κουτάκια σχετίζεται με το σώμα και το βάρος μιας πρωταγωνίστριας. Σπάνια θα δεις μια γυναίκα με κανονικές αναλογίες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και η Μελίσα ΜακΚάρθι είναι η εξαίρεση στον κανόνα, ή και όχι. Γιατί πάλι σε στερεότυπο πατάει κάθε casting director που της δίνει ρόλο.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στην προβολή και την κανονικοποίηση διαφορετικών τύπων σωμάτων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά η βιομηχανία εξακολουθεί να διαιωνίζει επιζήμια ιδανικά πρότυπα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ηθοποιός μίλησε για το body-shaming που υπέστη στα παρασκήνια των Yellowjackets σχετικά με τις ερωτικές σκηνές και το σώμα της. Αποκάλυψε ότι ένα μέλος της ομάδας παραγωγής των Yellowjackets άφησε να εννοηθεί έντονα ότι θα έπρεπε να προσπαθήσει να χάσει βάρος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Με ρωτούσαν, “Τι σκοπεύεις να κάνεις; Είμαι σίγουρος ότι οι παραγωγοί θα σου φέρουν έναν personal trainer”.

Στο Yellowjackets η ηθοποιός στόχευε στο εξής: “Θέλω οι γυναίκες να μπορούν να το παρακολουθούν και να λένε: «μου μοιάζει και κανείς δεν λέει ότι είναι η χοντρή”. Η 44χρονη ηθοποιός εκπροσωπεί την κανονική γυναίκα στην μικρή οθόνη. Και, κυρίως, δίνει την ρεαλιστική αναπαράσταση για τις μεσήλικες γυναίκες – που σπρώχνονται συνήθως στις δευτερευούσης σημασίας ρόλους του κινηματογράφου και της κοινωνίας – έχουν την ίδια περίπλοκη, ενδιαφέρουσα, σεξουαλική, ακατάστατη εσωτερική ζωή με όλες τις άλλες γυναίκες που ζυγίζουν 55 κιλά.

https://twitter.com/LizzieMarvelly/status/1487506302746382336?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Λίνσκι απογοητεύτηκε από τα σχόλια που είδε στα social media για το σώμα της. Έπεσε θύμα body shaming. Και αντέδρασε στο Twitter της. Είναι ταπεινωτικό να θέλεις με αυτόκλητα σχόλια να προκαλέσεις σε κάποιον ντροπή για τα κιλά του.Η ηθοποιός του Yellowjackets και του “Μην Κοιτάτε Πάνω” ξέρει ότι το σώμα της, το βάρος της και ο αριθμός στην ζυγαριά της δεν αφορά κανέναν άλλο πέρα από την ίδια.