H θεάρα της Generation X δεν χωρίζει, απλά απελευθερώνει τους άνδρες από τη σαγήνη της. Πολύ πριν το Dune, το See, το Aquaman και την μικρή, αλλά, αλησμόνητη ερμηνεία του στο Game of Thrones, o Τζέισον Μομόα ήταν γνωστός ως ο σύντροφος της Λίζα Μπονέ.

Στις πρώτες του συνεντεύξεις ο ηθοποιός με το μεγάλο χαμόγελο (και όχι ταλέντο) καυχιόταν για αυτό του το ρόλο, του συζύγου ενός αξεπέραστου sex symbol. Και -σχεδόν καθόλου- για το ρόλο του ως γυμνόστηθος παιδαράς στο Baywatch Hawaii.

Στις 13 Ιανουαρίου, το πρώην ζευγάρι ανήρτησε ταυτόχρονα μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας ότι χωρίζει μετά από 16 χρόνια μαζί και τέσσερα χρόνια γάμου. Μην διαβάζετε τίτλους που την χαρακτηρίζουν ως «πρώην του Μομόα». Αυτά είναι θόρυβος. Δεν θα δυστυχούσε ποτέ μια γυναίκα με χονδροειδείς κοινοτυπίες που στη δήλωση για το τέλος του γάμου της λέει ότι απλά απελευθέρωσε ο ένας σύζυγός τον άλλο. Προσκυνάμε το ίνδαλμα. Την γυναίκα που ήταν boho πριν ανοίξουμε όλοι εμείς λογαριασμό στο Pinterest.

Η ανακοίνωση του διαζυγίου

«Μια επανάσταση ξετυλίγεται σε αυτή τη συγκυρία που μας πιέζει και μας μεταμορφώνει όλους —και η οικογένειά μας δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέβασαν τόσο ο Μομόα όσο και η Μπονέ στους ατομικούς τους λογαριασμούς στο Instagram. Μοιράστηκαν τα νέα τους λέγοντας ότι θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους-  χωρίς να θεωρούν ότι είναι καμία συγκλονιστική είδηση για τον κόσμο (οι Ελληνίδες έχουν διαφορετική άποψη). Και στην τόσο χίπική ανακοίνωση κατέληξαν ότι η αγάπη μεταξύ τους υπάρχει ακόμη, εξελίσσεται και για αυτό ελευθερώνουν ο ένας τον άλλον για να βρουν τον εαυτό τους μέσα από νέες εμπειρίες.

Δεν περίμενες κάτι διαφορετικό από μια ηθοποιό που αποσύρθηκε σχεδόν στο απόγειο της φήμης της από τη βιομηχανία του θεάματος, προσεύχεται καθημερινά με προσευχές που έμαθε από θιβετιανούς μοναχούς, κάνει γιόγκα, δεν έχει τηλεόραση σπίτι της και έχει για κατοικίδιο ένα γαϊδούρι, δώρο του Τζέισον Μομόα. Κυρίως, από μια γυναίκα που θέλει την γαλήνη, την μοναξιά της και την ηρεμία της μακριά από χολιγουντιανά πάρτι. Παρότι ο πατέρας της κόρης της Ζόι Κράβιτζ, είναι ο ροκ σταρ Λένι Κράβιτζ. Η Λίζα Μπονέ ήταν πολύ γήινη για να γίνει προϊόν του Χόλιγουντ.

Πώς μπορείς να παντρευτείς την καψούρα σου;

Ο Μομόα είδε την Λίζα Μπονέ για πρώτη φορά στο The Cosby Show . «Από τότε που ήμουν 8 χρονών την έβλεπα στην τηλεόραση, ήμουν σαν  τα παιδάκι που λένε «μαμά, το θέλω αυτό», είπε καλεσμένος στον Τζέιμς Κόρντεν το 2017. Ήταν ο stalker της. Το 1984, η 16χρονη τότε ηθοποιός, απέκτησε έναν ρόλο που θα την έκανε γνωστή σε όλη την Αμερική: έπαιζε την μποέμ Denise Huxtable στο The Cosby Show. Βέβαια, οι περισσότεροι την ερωτεύτηκαν όταν έκανε μια γυμνή σκηνή σεξ με τον Μίκυ Ρουρκ στο Angel Heart.

Γεννήθηκε στην καρδιά του κινήματος των χίπις, τον Νοέμβριο του 1967 στο Σαν Φρανσίσκο, από μια λευκή Εβραία δασκάλα μητέρα και έναν μαύρο πατέρα που τραγουδούσε όπερα. Οι γονείς της χώρισαν αμέσως μετά τη γέννησή της και από τότε έχει δει ελάχιστα τον πατέρα της.

Στο απόγειο της φήμης, στα 20 της, ερωτεύτηκε παθιασμένα τον Λένι Κράβιτζ. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Ήταν ένας ερωτικός ανεμοστρόβιλος.  Παραμένουν το πιο ταιριαστό ζευγάρι των ιλουστρέ περιοδικών. Εκείνη έφυγε από το γάμο με μια κόρη κι μια ανεπούλωτη για καιρό πληγή. Εκείνος έγραφε κομματάρες σαν το It Ain’t Over Till It’s Over. Πλέον είναι δυο καλοί φίλοι.

Ακολούθησε μια περίοδος που η Μπονέ ήθελε να έχει άστατη ερωτική ζωή. Θεωρεί ότι ο λόγος που έψαχνε τόσο πολύ μια ανδρική φιγούρα ήταν το γεγονός ότι απουσίαζε αυτή από τη ζωή της ως παιδί. Το 2004 γνώρισε τον Μομόα, 13 χρόνια νεότερο της, σε ένα τζαζ κλαμπ στο Λος Άντζελες. Της θύμιζε έναν άνθρωπο των σπηλαίων. Την έκανε νια νιώσει ασφάλεια. Ήταν αφοσιωμένος σε εκείνη και στα δυο τους παιδιά.

«Απλώς έτυχε να είμαστε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με κοινούς φίλους», είπε ο Aquaman περιγράφοντας τη βραδιά. Είχαν και οι δύο dreadlocks. Μάλλον έτσι έσπασε ο πάγος. Εκείνος δεν είχε αυτοκίνητο, την  έπεισε να του κάνει τον σοφέρ  γιατί έμενε σε ξενοδοχείο. Σταμάτησαν στο 101 Coffee Shop στο Χόλιγουντ, όπου η Λίζα Μπονέ παρήγγειλε μια Guinness. Δυο παιδιά και 16 χρόνια μετά χωρίζουν.

Εκείνη παραμένει ασυμβίβαστη. Εκείνος βγαίνει τρεκλίζοντας από μπαρ. Do the maths.