Στα 90s σχολίαζαν το σώμα της κατά τη διάρκεια του Sex And The City. Ήταν μια κανονική γυναίκα κι αυτό έπρεπε να αναλυθεί αδυσώπητα. Σήμερα, όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει τη χολή του και την πικρία του- επειδή είναι ανικανοποίητος από τη ζωή- πληκτρολογώντας, σχολιάζεται για τις υποτιθέμενες πλαστικές επεμβάσεις της. Κυρίως, επειδή είναι γυναίκα. Κι εύκολος στόχος. Επέστρεψε στις οθόνες μας με το And Just Like That. Που όλοι το βλέπουμε για να βρούμε κάτι κακό να πούμε. Κυρίως, ότι αυτές οι πρωταγωνίστριες έχουν κάνει Botox.

https://twitter.com/Suzanne_Rent/status/1470399580500111363?ref_src=twsrc%5Etfw

Κι αυτό θεωρείται προσβλητικό; Μάλλον, γιατί θα έπρεπε να κυκλοφορούμε στα γραφεία μας όπως οι γιαγιάδες μας στα χωράφια που γεννούσαν μόνες τους (αληθινά σχόλια ανδρών και  pick me γυναικών σε σχόλια που συναντάμε συχνά στο Provocateur). Αυτές οι γυναίκες του παρελθόντος που ήταν το εργατικό δυναμικό στα χέρια των ανδρών χωρίς αμοιβή πέρα από το γάμο και το επίθετο του ανδρός τους είναι οι μόνες άξιες για θαυμασμό. Όχι, αυτές που είναι χειραφετημένες, ανεξάρτητες οικονομικά και ξέρουν τι σημαίνει σεξουαλική απόλαυση και αυτοδιάθεση.

https://twitter.com/hashtag/SATC?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Προχωράμε. Η ηθοποιός δήλωσε πρόσφατα στους Sunday Times ότι είναι θυμωμένη με την κριτική για την εμφάνισή της. Αυτή η οργή δεν θα μπορούσε να είναι πιο δικαιολογημένη. Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι, εδώ και 23 χρόνια, τα μισογυνικά σχόλια δεν έχουν σταματήσει. Τώρα είναι θύμα ηλικιακού μισογυνισμού. Η Mail Online πόσταρε ένα θέμα για το “αγνώριστο” πρόσωπό της, χρησιμοποιώντας τον τίτλο “Και έτσι απλά… Η Σάρλοτ έχει νέο πρόσωπο”.

https://twitter.com/Kimberleem/status/1470444169541918728?ref_src=twsrc%5Etfw

Ας μιλήσουμε για την απόδοσή της ως Σάρλοτ Γιορκ – Γκόλντενμπλατ. Πρόκειται για μια 56χρονη γυναίκα που έχει πάρει τον ίδιο χαρακτήρα με τον 33χρονο εαυτό της και με κάποιο τρόπο κατάφερε να μην το κάνει να μοιάζει με καρικατούρα. Όταν η Κρίστιν είπε στα τρολ της να «έρθουν εδώ και να το κάνουν καλύτερα», είχε πραγματικά δίκιο. Δεν μπορούν να το κάνουν καλύτερα. 

https://twitter.com/hashtag/satc?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Την καλύτερη απάντηση σε όλους την έχει δώσει σε προηγούμενη συνέντευξή της. «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να πω ότι τα πρότυπα ομορφιάς δεν με αφορούν ή ότι δεν τα σκέφτομαι. Αλλά από την άλλη, νιώθω πιο δυνατή με αυτό που είμαι και με αυτό το σώμα μου επειδή είναι το σώμα μου, και πολλοί άνθρωποι αγαπούν το σώμα μου». Η γυναίκα αποδέχεται την εμφάνισή της και έχει την αγάπη από το περιβάλλον της. Πράγμα που συνεκδοχικά σημαίνει ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που σχολιάζουν την εμφάνισή μιας διάσημης γυναίκας δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Ειδάλλως, δεν θα τους αφορούσε καθόλου. Μα καθόλου.

Η Κρίστιν μεγάλωσε, όπως και ο χαρακτήρας της, η Σάρλοτ. Δεν θα ήταν ωραίο αν ωρίμαζε και η συζήτηση γύρω από την εμφάνιση των γυναικών;