Η τελειότητα είναι ανυπόφορη. Και κατασκευασμένη έννοια. Η ομορφιά ωστόσο είναι πάντα ανακουφιστική. Και η ειλικρίνεια απαιτεί θάρρος. Η απογύμνωση της ψυχής απαιτεί και γενναιότητα. Η Μπέλα Χαντίντ αποφάσισε να δημοσιεύσει μια ακόμα εικόνα από τη ζωή της στο Instagram. Καθόλου λουστραρισμένη. Κλαίει. Γιατί πάσχει από στρες, άγχος, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Γιατί η κοπέλα είναι ένας καθημερινός άνθρωπος με συναισθήματα που καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της. Και ποτέ η πραγματικότητα δεν είναι ευγενική μαζί μας.

Η Μπέλα Χαντίντ φανέρωσε στους 47, 2 εκατομμύρια followers της τους πιο καλά κρυμμένους φόβους της. Και τις ψυχολογικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή της. Και την διαβεβαίωση ότι κανείς μας δεν δίνει μόνος του την μάχη με την κατάθλιψη. Είμαστε πολλοί περισσότεροι σε αυτό το καράβι. Που ενίοτε νιώθουμε χαμένοι κι αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος να προσπαθούμε. Και πολλοί που απλά προσπαθούμε να το κουκουλώσουμε και να μην αφήσουμε κανέναν να δει τον ραγισμένο μας ψυχισμό.

Η Μπέλα μιλά για τις ατέλειες της, τις ανασφάλειές της και την ανάγκη της να τις αγκαλιάσει θετικά και φυσιολογικά. Ξέρει ότι η ψυχική της υγεία δεν είναι γραμμική αφήγηση, έχει σκαμπανεβάσματα. Κι όσο κι αν πιστεύουμε ότι είμαστε στο τρενάκι του τρόμου, υπάρχει φως στο τούνελ. Και μπορούμε όλοι να σηκωθούμε ακόμη κι αν η θλίψη μας κρατά ακινητοποιημένους για μήνες.

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι η πιο κοινή ψυχική ασθένεια στις ΗΠΑ. Και φυσικά η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία αφήνει το τεράστιο αποτύπωμά της στην ψυχική μας υγεία. Μπορεί να μιλήσει ο καθένας μας για τα προνόμια των διασημοτήτων αλλά το γεγονός παραμένει. Μια τέτοια ανάρτηση αυξάνει την ευαισθητοποίησή μας απέναντι στην διαχείριση της κατάθλιψης. Κυρίως, αποστιγματίζει την ασθένεια.

 

https://twitter.com/glzmaemxn/status/1458420993727229961?ref_src=twsrc%5Etfw

Και βλέπουμε ότι η ειλικρίνεια και η τρυφερότητα είναι τα μόνο όπλα να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.