Η Εύα γεννήθηκε το 2000. Πέντε χρόνια μετά παρακαλούσε τους γονείς της να την γράψουν σε Ωδείο. Στα 13 της πέρασε από οντισιόν για την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με επιτυχία. Έμεινε μέχρι τα 16 της και τότε ξεκίνησε να γράφει τα δικά της τραγούδια. Το Strangers Again είναι μια ωδή των 20χρονων που δεν μπορούν να καταλάβουν πως δυο άνθρωποι που αγαπήθηκαν με πάθος κατέληξαν ξένοι. Άγνωστοι στην ίδια πόλη. Και δεν χρειάζεται να της εξηγήσουμε. Θα καταλάβει όταν πρέπει.

Ποιο παιδάκι ζητά από τους γονείς του στα 5 του να το γράψουν σε Ωδείο;

Χαχαχα! Νομίζω φταίει το ότι στον παιδικό σταθμό είχαμε αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά και εγώ είχα την σκηνή του Crazy Girl με τη Λάσκαρη και έπαιζα υποτίθεται τα πλήκτρα. Αλλά ναι,  νομίζω μου άρεσε τόσο που λέω “Μαμά… Μπαμπά… Θέλω ΑΥΤΟ!”

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο soundtrack της ζωής σου ή αλλάζουν ανάλογα με τις διαθέσεις σου;

Σίγουρα είναι κάτι που αλλάζει ανάλογα με την φάση που βρίσκομαι, αλλά σε γενικές γραμμές, το all time -ας πούμε- soundtrack είναι το Homesick της Madison Beer. Κυριολεκτικά μιλάει για το ότι είναι εξωγήινος και ότι δεν ανήκει σε αυτόν τον πλανήτη και ναι… νιώθω alien μερικές φορές ????

Άλλα δύο θα ήταν το Chocolate των 1975 και Instant Crush των Daft Punk,  οπότε να το τοπ 3 μου!

Γράφεις τραγούδια  μόνο για τον έρωτα και την αγάπη ή έχεις ήδη υπαρξιακά;

Η αγάπη και ο έρωτας είναι αυτά που με επηρεάζουν σε αυτή την φάση μας ζωής μου όποτε γράφω πιο πολύ γι’ αυτά. Γράφω για πράγματα που έχω ζήσει αλλά αυτά δεν αφορούν μόνο στον έρωτα και στην αγάπη. Κυρίως αναφέρονται σε καταστάσεις και μας σχέσεις μου με μας ανθρώπους γύρω μου, είτε αυτές είναι φιλικές, είτε ερωτικές κλπ. Έχω και κομμάτια που φαίνονται ότι μιλάνε για αγάπη αλλά είναι γραμμένα για τη σχέση μου με τον εαυτό μου και το ταξίδι που κάνω μέχρι να του δώσω αυτήν την αγάπη που δίνω σε μας.

Πώς βρεθήκατε με τα παιδιά μας Mellowsophy και πες μας μερικά πράγματα για αυτή τη δισκογραφική;

Μια αναπάντεχα όμορφη συνάντηση! Λίγο μετά το δευτέρο lockdown ενώ είχα μια διαδικτυακή διάλεξη στην οποία ακούγαμε μουσική, βάλαμε ένα κομμάτι των “Omniah” και προσωπικό μου αγαπημένο το “Ποτηράκι”. Το είχα ανεβάσει σε story και τους είχα κάνει tag από ‘κει τα παιδιά είδαν το προφίλ μου και μερικά covers που είχα ανεβάσει και μου γνώρισαν την Mellowsophy Music, την καινούργια τους δισκογραφική! Από τότε ήταν μονόδρομος, συναντηθήκαμε και αμέσως δεθήκαμε και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε τα κομμάτια μου. Ομολογώ πως περνάμε υπέροχα. Τα παιδιά είναι μια μικρή μουσική οικογένεια για μένα. Και το στούντιο αποτελεί μεγάλο safe space για μένα.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου τραγουδίστριες;

Όσοι με ξέρουν δεν χρειάζεται να διαβάσουν καν την απάντηση, ξέρουν ήδη τι θα πω… Λατρεύω την Madison Beer! Με εμπνέει πολύ μουσικά, είναι ένα κορίτσι κοντά στην ηλικία μου που πειραματίζεται με τον ήχο της και μου αρέσουν τα κομμάτια που βγάζει.

Επίσης Dorothy στις τοπ προτιμήσεις μου, πολύ δυναμική, κάνει country rock μουσική και είναι από αυτά τα κομμάτια που βάζω για να δώσω το boost στην αυτοπεποίθησή μου. Όταν ακούω Dorothy νιώθω ότι μπορώ να κατακτήσω το κόσμο!

Από την ελληνική σκηνή, μου αρέσει πολύ η Μαρίνα Σπανού, υπέροχη φωνή την έχω ακούσει πολλές φορές live. Και η Vemily, τόσο γλυκιά φωνή, γνώρισα την μουσική της πρόσφατα και μου αρέσει πολύ η δουλειά της!

Ποια είναι τα όνειρα της e v e;

Βλέπω μια τεράστια σκηνή, φώτα και υπέροχα ρούχα, ανθρώπους να δουλεύουν στα παρασκήνια και από κάτω γνωστούς και αγνώστους που έχουν έρθει να απολαύσουν μαζί μου ένα live, σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ ή προσωπικό live μου. Αυτό θέλω! Να μοιράζομαι το πάθος μου με τον κόσμο!

Θα πήγαινες σε ένα μουσικό ριάλιτι για να αποκτήσεις δημοσιότητα;

Δεν συνηθίζω να λέω “ποτέ”,  γιατί “ποτέ δεν ξερεις”… αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μου ταιριάζει. Μου αρέσει που κάνω κάτι μόνη μου προς το παρόν και δεν νιώθω αυτήν την ανάγκη. Άσε που γενικά με τρομάζει η έκθεση (αν και είναι κάτι που το δουλεύω).

Αν γυρίζατε το Strangers Again πώς θα σκηνοθετούσες το βίντεο;

Φαντάζομαι μια ‘πάλη’ με τον ίδιο μου τον εαυτό. Καθρέφτες, άδεια δωμάτια και καταστάσεις που περνάς με κάποιον σύντροφο, αλλά δίπλα μου θα είναι μια άλλη e v e. Δύσκολο να το περιγράψω, αλλά τουλάχιστον ελπίζω να βγάζει κάποιο νόημα.

Που πάει ο έρωτας όταν τελειώνει Εύα;

Νομίζω ότι χωρίζεται στα δύο. Σπάει στη μέση και το κάθε του κομμάτι τραβάει τον δικό του δρόμο. Μεγαλώνει, εξελίσσεται, διαφοροποιείται και ενώνεται πάλι κάποια στιγμή με ένα άλλο κομμάτι. Είτε τριγυρνάει μια ζωή ψάχνοντας.

Έχεις κάνει καμία ζωντανή εμφάνιση; Κι αν ναι, πήγε καλά; Είχες άγχος; 

Έχω τραγουδήσει πολλές φορές σε κοινό. Και πολλές φορές μπροστά σε πολυπληθές κοινό, όπως σε όπερες τις Λυρικής, εκεί οι ακροατές ήταν πάρα πολλοί, αλλά δεν ήμουν μόνη μου όποτε δεν είχα τόσο άγχος. Το τελευταίο μου live ήταν 3 μήνες πριν το πρώτο lockdown και τραγουδούσα για μια ροκ μπάντα. Πρώτη φορά είχα τόσο άγχος αλλά εν τέλει το διασκέδασα πολύ. Γενικά είμαι αγχώδης τύπος… ΠΑΝΤΑ θα έχω άγχος, απλά σιγά σιγά μαθαίνω να το διαχειρίζομαι γιατί πολλές φορές με αποσπά από το να είμαι λειτουργική.

Ποια είναι τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της Gen Z;

Δημιουργικότητα,  ενσυναίσθηση, πολυχρωμία, απίστευτη εξοικείωση και χρήση του digital περιβάλλοντος είναι από τα βασικά που μπορώ να διακρίνω. Τέλος, θα πω ότι οι Gen Z έχουν άμυνες για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα δεδομένα του σήμερα.

Έχεις day job;

Όχι, προς το παρόν σπουδάζω μόνο. Είμαι στο 4ο έτος στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδικότητα στη διαφήμιση και τα social media. Μου αρέσει πολύ το Πανεπιστήμιό μου και το τμήμα μου και χαίρομαι που είμαι πίσω στα δια ζώσης. Άλλωστε λένε ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα και χάσαμε αρκετά από αυτά λόγω κόβιντ.