Η Ολίβια Γουάιλντ είναι η πιο “καυτή” ηθοποιός και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ τώρα. Όχι γιατί είναι εξόφθαλμα γοητευτική. Κυρίως, γιατί επιλέγει να μιλήσει ως γυναίκα  και φεμινίστρια σε όλες τις δημόσιες στιγμές της. Είτε σκηνοθετεί το Booksmart είτε δίνει συνέντευξη στη Vogue στο τεύχος Οκτωβρίου και μιλά ξανά για το #freethenipple κίνημα. Ακόμη αναρωτιέται γιατί το Instagram την υποχρεώνει να καλύπτει τις θηλές της.

Ως σκηνοθέτρια θα την δούμε στο Don’t Worry Darling το 2022.Είναι όμως και το πρόσωπο της καμπάνιας της True Botanics, μια σειρά για τη φροντίδα του δέρματος που μιλά για τη σημασία της βιωσιμότητας σε κάθε μπράντα. Την φωτογράφισε ο Γκάι Άροχ για την καμπάνια χωρίς ρετούς. Κι εκείνη ήθελε να τονίσει το δικαίωμα κάθε γυναίκας να αγαπά τον αισθησιασμό και το γυμνό της σώμα. Θεωρεί ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε τα ταμπού γύρω από το γυναικείο σώμα και μιλά για όλες τις παγίδες εκείνες που μας πουλάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συναίνεσή μας.

Δεν θεωρεί επικίνδυνη την εικόνα ενός γυμνού γυναικείου στήθους. Δεν ανέχεται την λογοκρισία και τον πουριτανισμό. Πιστεύει στην ιδέα ότι οφείλουμε να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο αγαπώντας το σώμα μας και φροντίζοντας. Οφείλουμε να είμαστε επιεικείς με τα σώματά μας.

Υπερασπίζεται σθεναρά το κίνημα #FreetheNipple γιατί ο φόβος για το γυναικείο εκτεθειμένο στήθος μολύνει την οπτική που έχουμε για τα γυναικεία σώματα. Η πανδημία της δίδαξε ότι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε στη ζωή μας είναι ο χρόνος και η ελευθερία μας. Εκείνη επιλέγει να διαθέσει το χρόνο της στους ανθρώπους που αγαπά, στην οικογένειά της, στην υγεία της και στην γυμναστική της. Θέλει να περνάει χρόνο κάνοντας πράγματα που την κάνουν ευτυχισμένη.

https://twitter.com/hashtag/DontWorryDarling?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μπορείτε να πείτε πολλά για τα προνόμια της ως λευκή celebrity γυναίκα που βγάζει εκατομμύρια με μερικές διαφημίσεις. Θεμιτό. Βέβαια, αυτά που προτείνει ως τρόπους να περνάτε καλά (την πεζοπορία, το κολύμπι, το διάβασμα βιβλίων, τον διαλογισμό, την ηρεμία στο σπίτι σας) δεν απαιτούν χρήματα. Βλέπει την άσκηση ως τελετουργικό.

https://t.co/C3ulZOXDrW

Και θα ήθελε να απαλλαγούμε όλοι από το βραχνά των social. Δεν το θεωρεί εύκολη υπόθεση.  Η αποτοξίνωση από τα κοινωνικά δίκτυα τής έδωσε μια αίσθηση γαλήνης την οποία είχε ανάγκη για την ψυχική της υγεία. 

https://twitter.com/hashtag/LoveOnTourRaleigh?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw