Τις θυμάστε τις Tatu; Πώς να μην; Δεν ξεχνιούνται οι φωνές μας που κλείνανε τραγουδώντας τα κομμάτια τους, με τα ακουστικά στα αυτιά, όταν δεν είχαμε ακόμα χωνέψει το γεγονός πως η φωνή μας δεν ακούγεται και πολύ ωραία όταν τραγουδάμε δυνατά. Ήρθε μετά η ζωή και κανένα ντεμέκ διακριτικό σχόλιο από τη μάνα μας, και μας προσγείωσαν απότομα σε μια πραγματικότητα χωρίς μουσική καριέρα. 

Στις Tatu τώρα. Τα queer icons των 00s ανακοίνωσαν την επιστροφή τους μετά από 20 χρόνια χωριστών δρόμων. Το duo από τη Ρωσία, που αποτελείται από τη Lena Katina και τη Julia Volkova, είχε γίνει γνωστό κάπου στο 2002, με το single “All The Things She Said”. Το βίντεο κλιπ τις μετέτρεψε σε ένα προχωρημένο queer icon της εποχής, μιας και σε αυτό οι δυο γυναίκες φιλιούνται. Δεν το έλεγες και λίγο αυτό για τα δεδομένα του 2002. Ήταν αρκετό για να πει το καθιερωμένο “απαπαπαπα” της η γιαγιά μας, στη δίπλα πολυθρόνα. 

Στο σήμερα, περίπου δέκα χρόνια μετά τον καλλιτεχνικό χωρισμό τους, οι Tatu επανενώνονται και υπόσχονται να επιστρέψουν μαζί στη μουσική σκηνή το 2022, σύμφωνα με βίντεο που ανέβασε στα ρωσικά η Volkova. 

Τα όνειρα που τότε μας έκαναν να κάνουμε οι Tatu έσβησαν νωρίς. Η Volkova θεώρησε καλή ιδέα να δηλώσει, το 2014, πως δεν αποδεχόταν έναν γκέι γιο. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ένα talk show της ρωσικής τηλεόρασης, ρωτήθηκε αν θα καταδίκαζε τον γιο της, αν της έλεγε πως ήταν γκέι. Εκείνη απάντησε πως “ναι θα τον καταδίκαζα, γιατί πιστεύω πως ένας αληθινός άντρας πρέπει να είναι αληθινός άντρας”.

Το άλλο της καλλιτεχνικό μισό, η Katina, απάντησε στο ομοφοβικό σχόλιο, λέγοντας πως “όλοι θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι να αγαπούν όποιον αγαπούν”. Η Volkova δεν άργησε να “μαζέψει” τις δηλώσεις της και σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook έγραψε: 

“Γεια σε όλους! Βλέπω κάποια σχόλια τελευταία που αφορούν τη στάση μου απέναντι στους LGBT και τη θρησκεία. Μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα: Ο Θεός μας μαθαίνει να ζούμε με αγάπη, να είμαστε ανεχτικοί και να μην κρίνουμε τους άλλους ανθρώπους! Αυτό κάνω και εγώ! Ο έρωτας είναι έρωτας και είναι ένα υπέροχο συναίσθημα!”.

Κάπου εδώ να ξανακούσουμε το “All The Things She Said”, παριστάνοντας πως δεν το ακούσαμε χθες βράδυ, στην πιο πρόσφατη 00s νοσταλγία μας;