Τα αγριογούρουνα της Βαρκελώνης μάλλον δεν είναι φαν της Σακίρα Σακίρα Σακίρα. Η τραγουδίστρια και γνωστή φοροφυγάς ανέβασε Insta Story καταγγέλλοντας τα γουρούνια. Είπε ότι προσπάθησαν να της κλέψουν την τσάντα και έχουν προκαλέσει μεγάλη φθορά. Ήθελαν το κινητό της προφανέστατα. Μιλάμε για σεσημασμένα αγριογούρουνα.

https://t.co/F3aS4ZMEDE

Η διάσημη Κολομβιανή καλλιτέχνης είχε βγει βόλτα με τον οκτάχρονο γιο της Μίλαν Πικε όταν έπεσε θύμα επίθεσης και κλοπής. Τα επιθετικά γουρούνια είναι μάλλον πραγματικά και τεράστιο πρόβλημα  της Βαρκελώνης τα τελευταία χρόνια.

Το 2016 η ισπανική αστυνομία έλαβε 1.187 τηλεφωνήματα για γουρούνια που επιτίθενται σε σκύλους, ανθρώπους, παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και καταστρέφουν αυτοκίνητα.  

https://twitter.com/BrotherBikini/status/1443567644775489545?ref_src=twsrc%5Etfw

Η εφημερίδα Guardian σε ρεπορτάζ της το 2019 αναφέρει ότι η δημοτική αρχή της Βαρκελώνης είχε προσλάβει ομάδα κτηνιάτρων να επιληφθεί του φαινομένου. Η τραγουδίστρια σε αντίστοιχη ανάρτησή της το 2012 υποστήριξε ότι σώθηκε από επίθεση από θαλάσσιο λιοντάρι όταν πήγε να την δαγκώσει επειδή τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό της. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ. 

Οι αγριόχοιροι παρασύρονται σε πόλεις, όπου ζουν από σκουπίδια που πετάνε οι άνθρωποι. Ο αριθμός τους έχει εκτοξευθει σε όλη την Ευρώπη, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να ξεπερνούν τώρα τα περίπου 10 εκατομμύρια σε ολόκληρη την ήπειρο. Καθώς έχουν γίνει πιο επιθετικά και πιο ενοχλητικά, πολλές πόλεις έχουν χρησιμοποιήσει μια ποικιλία στρατηγικών για να μειώσουν τον αριθμό τους. Στο Βερολίνο, οι κυνηγοί σκότωσαν χιλιάδες ζώα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Πριν ένα χρόνο, αστυνομικοί στη Ρώμη πυροδότησαν μαζική οργή αφού πυροβόλησαν μια οικογένεια αγριόχοιρων που είχαν περιπλανηθεί σε παιδική χαρά με ηρεμιστικά βελάκια και τους έκαναν θανατηφόρες ενέσεις.