Τι λέει για εμάς η δημοφιλής αναζήτηση "Linda Evangelista πριν και μετά";

Το supermodel που "παραμορφώθηκε βάναυσα" από μια αισθητική επέμβαση πριν από πέντε χρόνια - χρειάζεται την ενσυναίσθησή μας, όχι βάναυσες συγκρίσεις.

Τι λέει για εμάς η δημοφιλής αναζήτηση "Linda Evangelista πριν και μετά";

Το supermodel που "παραμορφώθηκε βάναυσα" από μια αισθητική επέμβαση πριν από πέντε χρόνια - χρειάζεται την ενσυναίσθησή μας, όχι βάναυσες συγκρίσεις.


Το διάσημο μοντέλο έγινε σήμερα κεντρικό θέμα συζήτησης σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών και δημοφιλής αναζήτηση στο Google.  Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις περισσότερες από τις αναρτήσεις της στο Instagram να κάνουν αναδρομές στην προηγούμενη καριέρα της στο μόντελινγκ ή ποστάρει selfies προσφέροντας μόνο μερικές ματιές στο πρόσωπό της.

Στο κείμενό της, αναφέρει ότι μια διαδικασία ρουτίνας για απώλεια λίπους που ονομάζεται «CoolSculpting» (κρυολιπόλυση) την παραμόρφωσε μόνιμα με αποτέλεσμα να είναι συναισθηματικά καταβεβλημένη. Μετά από αυτό η ίδια προτιμάει την απομόνωση.  Η 56χρονη Λίντα Εβαντζελίστα σχεδιάζει να μηνύσει κλινική που έκανε την επέμβαση κρυολιπόλυσης. Η κλινική που κατονομάζει δεν έχει ακόμα βγάλει δημόσια δήλωση, παρά τα αιτήματα για σχόλια από πολλά μέσα ενημέρωσης. Η αγωγή (υψούς 50 εκατομμυρίων) ισχυρίζεται ότι η Evangelista υποβλήθηκε σε επτά θεραπείες το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2015 και Φεβρουαρίου 2016.

Τον Απρίλιο του 2016, πολλά ειδησεογραφικά sites ανέφεραν ότι το μοντέλο φαινόταν «αγνώριστο» όταν φωτογραφήθηκε από παπαράτσι στη Νέα Υόρκη. Ένα τέτοιο σχόλιο φαίνεται να είχε μεγάλο αντίκτυπο στη Λίντα, που τόνισε τη φράση που χρησιμοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης στη δήλωσή της. Η επέμβαση της προκάλεσε  «βαθιά κατάθλιψη, βαθιά θλίψη και την έριξε στα χαμηλότερα βάθη αυτοαπέχθειας».

Πώς αντιδράσαμε εμείς μετά την δημόσια εξομολόγησή της στο Instagram; Ενώ μπορεί να θεωρείται  γνώρισμα της ανθρώπινης φύση να είμαστε περίεργοι για την εμφάνιση ενός διάσημου ατόμου αφού ανακοίνωσε δημόσια ότι έχει "παραμορφωθεί", δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συγκρίνουμε εικόνες πριν και μετά.

Το «πριν και μετά» είναι ίσως η πιο κακοποιητική αναζήτηση που μπορούμε να κάνουμε στο Google, είναι μια βουτιά στα άδυτα του διαδικτύου που ικανοποιεί τη διαστροφική ηδονοβλεψία και την ανθρωποφαγία μας (όλοι μας έχουμε δει φωτογραφίες πριν τις πλαστικές διάσημων παρουσιαστριών πχ και φυσικά σχολιάζουμε την εξωτερική εμφάνιση της Μενεγάκη, Τζένιφερ Λόπεζ κτλ κτλ κάνοντας βιτριολικά σχόλια για αισθητικές επεμβάσεις λες και μας ζήτησαν να πληρώσουμε τα έξοδα των δερματολόγων τους).

Προφανώς, η Λίντα Εβαντζελίστα προσπαθεί να ξεπεράσει τα δεσμά της αυτοαπέχθειας στην οποία έχει παγιδευτεί εδώ και πέντε χρόνια. Για να κάνει μια τόσο γενναία δήλωση αφού αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα αυτοεκτίμησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (έγινε «ερημίτης» γράφει),  το σχόλιο γύρω από τη δήλωσή της θα πρέπει να είναι μόνο ένα σχόλιο υποστήριξης, όχι αισχρό, κακότροπο κουτσομπολιό για το πώς έχει αλλάξει το πρόσωπό της.

Σίγουρα αποτέλεσε είδηση η ανάρτησή της. Δείχνει όμως πολλά ο τρόπος που κάθε μέσο επιλέγει να μιλήσει για αυτό το ευαίσθητο θέμα ειδικά σε μια περίοδο μεταπανδημικής καραντίνας που η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει κλονιστεί. Είναι ζήτημα παιδείας το πώς επιλέγει κανείς μας να τοποθετηθεί πάνω στην επικαιρότητα ή να φερθεί σε έναν άνθρωπο.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, εγώ, εσύ, και η κοινωνία μας είναι το εξής απλό: η ομορφιά υπερβαίνει την εξωτερική εμφάνιση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια γυναίκα που η καριέρα της εξαρτάται από την προσαρμογή των υψηλότερων προτύπων ομορφιάς θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα με ένα περιστατικό όπως αυτό, αλλά μπορούμε όλοι να προσφέρουμε κάτι στην κάθε γυναίκα (και άνδρα) αναγνωρίζοντας ότι η αξία μιας γυναίκας δεν περιορίζεται ποτέ στη φυσική ομορφιά. Η αναζήτηση της αυθεντικότητας, όπως και η γέννηση ενός άλλου κόσμου, είναι και δύσκολη και μακρόχρονη. Θέλει ένα βήμα τη φορά.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα