Διάβασα ότι στο Tomatometer πήρε ατόφιο 100%. Και αυτό μου ήταν αρκετό. Και το Hulu που είναι το κανάλι που παίζει το Only Murders in the Building κρύβει ατόφια διαμαντάκια. Επίσης, μια σειρά που προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα έγκλημα, έχει καλογραμμένο σενάριο, παίζουν δυο βετεράνοι ηθοποιοί της κωμωδίας (Στιβ Μάρτιν και Μάρτιν Σορτ) και κρατά το κάθε επεισόδιο λιγότερο από μισάωρο, δεν θα σε αποζημιώσει, ποτέ.

https://twitter.com/hashtag/Hulu?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τρεις ένοικοι σε ένα πανάκριβο συγκρότημα κατοικιών της Νέας Υόρκης. Παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, γίνονται ένα περίεργο τρίο ντετέκτιβ με σκοπό να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Για όλα φταίει ένα true crime podcast (της Τίνα Φέι). Η μιλένιαλ Σελένα Γκόμεζ δένει τόσο αρμονικά με τους τιτάνες της κωμωδίας (που συζητούν σοβαρά αν πρέπει να στείλουν μήνυμα ή να πάρουν τηλέφωνο την Γκόμεζ στο δεύτερο επεισόδιο και αποφασίζουν να στείλουν μήνυμα ψάχνοντας τους σωστούς τρόπους να επικοινωνήσουν με την μιλένιαλ στο Google για να μην τους περάσει για ξεπερασμένους, still serving comedy οι Martins) και εκπλήσσει με το κωμικό της ταλέντο. 

https://t.co/PZrAPOYMnn

Την ιδέα πίσω από την τηλεοπτική σειρά την επεξεργάζεται ο Στιβ Μάρτιν εδώ και χρόνια. Είχε σκεφτεί για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τρεις ηλικιωμένους ηθοποιούς, παλαίμαχους του Broadway. Μαζί με τον κολλητό του τα τελευταία 30 χρόνια, τον Μάρτιν Σορτ, αποφάσισαν να δώσουν τον τρίτο πρωταγωνιστικό ρόλο στην Σελένα Γκόμεζ. Και έτσι τα μυστήρια στο Άπερ Ίστ Σάιντ κατέκτησαν και το κοινό που όταν μεσουρανούσαν οι δυο γίγαντες της κωμωδίας, ήταν αγέννητο. Για κάποιο λόγο (μάλλον γιατί είναι τόσο ταλαντούχα) η Σελένα Γκόμεζ είναι μια κυρίαρχη φιγούρα της ποπ κουλτούρας από την παιδική της ηλικία στα ταινιάκια της Disney.

Ο ρόλος της κουβαλά τραυματικές εμπειρίες. Και η Σελένα Γκόμεζ. Γι αυτό τον εκτελεί υπέροχα. Για να αποφύγουμε τα spoiler ας πούμε ότι η σχέση της με το θύμα, τον Τιμ Κόνο, δεν είναι αυτή που φαίνεται αρχικά. Και ακόμα δεν ξέρουμε πως βρέθηκε με διαμερισματάρα στο Arconia (η σειρά είναι σε εξέλιξη, αν και εξαιτίας της επιτυχίας της ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο). Είναι αινιγματικός χαρακτήρας που κάθε φορά που τελειώνει ένα επεισόδιο, σε αναγκάζει να περιμένεις το επόμενο για να φτάσεις στην λύση του εγκλήματος.

https://t.co/AAFJDLps9z

Είναι σαρκαστική και σαρδόνια. Εκσυγχρονίζει τους δυο Μάρτιν με την ερμηνεία της. Ο Τσαρλς, ο Όλιβερ και η Μέιμπλ ξεκινούν ένα podcast βασισμένο σε ένα πραγματικό φόνο στο κτίριο που μένουν). Ο Tim Kono βρίσκεται νεκρός σε μια λίμνη αίματος και οι ύποπτοι είναι όλοι οι ένοικοι. Η Γκόμεζ αν ζούσε στην Ελλάδα θα ήταν φαν της Αγγελικής Νικολούλη. Αγαπά τα true crime stories. Ακούει όλα τα podcasts του είδους.

Τα παλτό που φοράει στο σόου ήδη είναι ανάρπαστα εξαιτίας της. Τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας κάνουν αφιερώματα “που να βρεις το πορτοκαλί faux fur της Σελένα Γκόμεζ”. ‘Αξια επιστροφή μετά από οκτώ χρόνια εκτός τηλεόρασης. Κινείται στο ίδιο μήκος σεναριακά με το Ted Lasso. Έξυπνοι, γρήγοροι και μοδάτοι διάλογοι για όλη την οικογένεια.

https://www.youtube.com/watch?v=-V1rQdXXXyI

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Στιβ Μάρτιν και τον Τζον Χόφμαν (παραγωγό του Grace & Frankie) και στην παραγωγή βρίσκουμε το όνομά του Νταν Φόγκελμαν (πίσω από το This Is Us). Αξιόπιστη απόλαυση. Τίμια. Δείτε την ως παρωδία όλων των podcast που μιλούν για έγκλημα. Πολλές meta αναφορές που θα τις λατρέψουν μόνο οι μύστες. Και δείτε το ως μια ιστορία φιλίας των τριών μοναχικών ανθρώπων. Από τη ζωή βγαλμένη.