Στο Everyone’s Invited ο σκοπός όλων είναι να εκθέσουν και να εξαλείψουν την κουλτούρα του βιασμού με ενσυναίσθηση, συμπόνια και κατανόηση.

Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τον βιασμό ως πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί μέσω της βελτίωσης της συμπεριφοράς των πιθανών θυμάτων βιασμού, αντί να βελτιώνει τη συμπεριφορά των πιθανών βιαστών (που υποτίθεται ότι είναι άνδρες).

Αυτό το μοτίβο παίρνει πολλές μορφές. Το κλασικό παράδειγμα είναι όταν ένας παρατηρητής (ή ένας βιαστής) κατηγορεί το θύμα βιασμού ότι τράβηξε την προσοχή του βιαστή φορώντας αποκαλυπτικά ρούχα. Το 2011, για παράδειγμα, ένας αστυνομικός του Τορόντο πυροδότησε το παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας “Slutwalk”, όταν είπε στις φοιτήτριες ότι “οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να ντύνονται σαν τσούλες για να μην πέσουν θύματα”.

https://twitter.com/madam_shou/status/1433786451888594944?ref_src=twsrc%5Etfw

Το στίγμα, η κατηγορία των θυμάτων και η (συχνά σωστή) υπόθεση ότι η αναφορά βιασμού στις αρχές επιβολής του νόμου δεν θα οδηγήσει σε δίωξη καθιστούν πολλά θύματα απρόθυμα να εμφανιστούν. Η κουλτούρα του βιασμού δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι η άμεση συνέχεια αιώνων πατριαρχικής εξουσίας και των θεσμών που αναπτύχθηκαν για να την υποστηρίξουν.