H Plastique συστήνει την drag αισθητική της – η οποία είναι γεμάτη φτερωτά, πουπουλένια φορέματα και άψογο μακιγιάζ – εδώ και περίπου πέντε χρόνια. “Άρχισα να κάνω drag μόνο επαγγελματικά από τότε που εμφανισα στην 11η σεζόν drag race του RuPaul, σε ηλικία 21 ετών”, λέει.

Μεγαλωμένος στο Βιετνάμ σε ένα σχετικά συντηρητικό νοικοκυριό, ο Duc Tran δεν περίμενε ποτέ ότι θα μεγάλωνε για να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς drag διασκεδαστές του σήμερα. “Δεν ήξερα καν τι σημαίνει το να είσαι γκέι μέχρι που μετακόμισα στην Αμερική”.

https://t.co/YdDQADwq9w

Η drag Queen του Τραν είναι μια γυναίκα που ονομάζεται Plastique Tiara – η αγαπημένη του drag persona που συναγωνίζεται σε followers τις Kardashian-Jenner ή διάσημες influencer ομορφιάς. Σε αντίθεση με πολλές από τις βασίλισσες που έχουν βγει από την κουλτούρα των κλαμπ της Νέας Υόρκης, η εκλεπτυσμένη αισθητική της Plastique δεν δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια αμέτρητων βραδιών αργά το βράδυ στα καμαρίνια σε γκέι μπαρ. Αντίθετα, η 24χρονη υπερ-θηλυκή, ασιατική Barbie θεωρεί τον εαυτό της “νέα γενιά” drag queen – επειδή προέρχεται από τα social media. Αντλεί έμπνευση από το anime, τη βιετναμέζικη ποπ κουλτούρα, το Harajuku. . Πριν από χρόνια, προσπαθούσε να γίνει μοντέλο και δήλωσε συμμετοχή ως άνδρας στο America’s Next Top Model μέχρι που ανακάλυψε το drag.

https://twitter.com/BTS_twt?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτές τις μέρες, το drag αψηφά το φύλο. Μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αν γεννήθηκες σε λάθος σώμα και ορίσεις ένα συγκεκριμένο φύλο που δεν είναι το φύλο που σου ανατέθηκε κατά τη γέννηση, κανείς δεν μπορεί να σου το πάρει αυτό.H drag Queen της Gen Z έχει ένα μήνυμα για όλες τις γυναίκες εκεί έξω: “Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να μάθουν οι γυναίκες από το drag είναι απλά να είναι σίγουρες για τον εαυτό σας. Απλά να έχεις αυτοπεποίθηση, κορίτσι μου! Κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει ότι είναι βασίλισσα. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται καν μέικ-απ. Απλά βγες εκεί έξω, αγάπα τον εαυτό σου και ζήσε τη ζωή σου”.

@plastique_tiara

Surpriseeeee ##fyp ##foryou ##foryoupage

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber