H Μπίνι Φέλντσταϊν είναι ο λόγος που θα γίνει ξανά viral η Μόνικα Λεβίνσκι. Επιτέλους, ήρθε η ώρα που δεν θα την προσφωνούν ως “η αδελφή του Τζόνα Χιλ”. Η 28χρονή ηθοποιός που λάτρεψες στο Lady Bird και στην ταινία Booksmart -ίσως- παίξει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας της. Θα είναι η πιο διάσημη εκπαιδευόμενη στο Λευκό Οίκο, η γυναίκα που μάλλον κόστισε στον Μπιλ Κλίντον την πολιτική του καριέρα, η Μόνικα Λεβίνσκι στην τηλεοπτική σειρά «Impeachment: American Crime Story».

Δεν είναι το μεγαλύτερο ανερχόμενο αστέρι του Χόλιγουντ. Είναι το μεγαλύτερο κωμικό ταλέντο σήμερα και ο πιο hot παραγωγός του Λος Άντζελες, ο Ράιαν Μέρφι, την έβαλε στο μάτι. Για έναν δραματικό ρόλο. H Μπίνι χρησιμοποιεί συνέχεια την λέξη “εκπροσώπηση”. Θέλει να ξέρει ο κόσμος ότι είναι μια εβραία κουήρ ηθοποιός σε σχέση με την παραγωγό Μπόνι Τσανς Ρόμπερτς. Δεν θέλει να την ξέρουν ως την μικρή αδελφή του Τζόνα Χιλ (είχε κι ένα ακόμη αδελφό, μάνατζερ των Maroon 5 που πέθανε τραγικά το 2017) αλλά δεν έχει πρόβλημα να την θυμούνται ως τη μεγαλύτερη θαυμάστρια της Μπάρμπρα Στράισαντ.

https://twitter.com/hashtag/ACSImpeachment?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Την έχεις δει σε πολλές ταινίες να είναι εκείνο το αστείο, πανέξυπνο, παχουλό κορίτσι που είναι η “κολλητή”. Φέτος αυτό θα αλλάξει. Θα γίνει η Μόνικα Λεβίνσκι. Το 21χρόνο κορίτσι που το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει στο Λευκό Οίκο ως ασκούμενη και έγινε η παράνομη σχέση του Προέδρου Μπιλ Κλίντον για δύο χρόνια. Η Λεβίνσκι όταν μαθεύτηκαν τα πάρε δώσε της με τον Μπιλάρα πήρε μετάθεση στο Πεντάγωνο, εκεί τα είπε όλα σε μια Λίντα Τριπ και η τελευταία αποφάσισε να βγάλει πολλά πουλώντας την ιστορία στο Newsweek.

Η Λεβίνσκι έγινε βορά –επειδή ήταν νέα και ωραία- των σκανδαλοθηρικών περιοδικών, ο Κλίντον έκανε ότι δεν ήξερε ποια είναι και ένα μπλε φόρεμα που δεν είχε σταλεί καθαριστήριο μετά από μια στενή επαφή έγινε τεκμήριο ενοχής εξωσυζυγικής δραστηριότητας. Εμείς με Παπανδρέου αυτά τα είχαμε για πρωινό πάντως.

Η Λεβίνσκι είναι και παραγωγός της σειράς. Όταν πέφτει παραδάκι δίνεις την ευλογία σου και τις συμβουλές για περισσότερη αληθοφάνεια. Με τον Τζόνα, τον διάσημο αδελφό της, λατρεύουν τους The Simpsons, εννοείται ότι εκείνος είναι ο Μπαρτ και εκείνη η Λίζα. Ο πατέρας της ήταν ο λογιστής. Βαρετό; Ήταν ο λογιστής  των Guns’N Roses. Κατάλαβες τώρα; Η Μπίνι είναι η βασίλισσα του Μπρόντγουεϊ. Στα μιούζικαλ που πρωταγωνιστεί δεν μπορείς εύκολα να βρεις εισιτήρια. Ίσως υπερβάλλω. Πήγαιναν για την Μπέτι Μίντλερ που δίδαξε στην Μπίνι πώς να κερδίζει τις καρδιές των θεατών.

Η Μπίνι Φέλντσταϊν άφησε το σπίτι της στο Λος Άντζελες και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη κι έγινε μια τυπική κάτοικος της πόλης με άπειρες αλλεργίες (γάτες, γαλακτοκομικά, άρωματα). Εδώ μετακόμισε στο πιο βαρετό μέρος της Αγγλίας και σύμφωνα με το Lonely Planet «η πέμπτη χειρότερη πόλη στον κόσμο», το  Γουλβερχάμπτον για να μάθει την προφορά του ρόλου της για την ταινία «How to Build a Girl». Άλλη μια ταινία ενηλικίωσης. Η κοπέλα δούλεψε σε τοπικά κατάστημα δώρων πουλώντας ευχετήριες κάρτες για να τελειοποιήσει την προφορά της. Αλ Πατσίνο method acting το λένε. Η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 7 Σεπτεμβρίου. Κι όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Emmy, μάλλον θα ακούσετε το όνομά της.