Η Joëlle Dubois ζωγραφίζει και σκιτσάρει.

 Με ένα κλείσιμο ματιού μεταφέρει τις συζητήσεις για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και την ενδυνάμωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα έργα της.

Παρακολουθεί τις τάσεις στο Instagram, το YouTube και το Snapchat  και την εμμονή των μέσω κοινωνικών δικτύωσης με τα πρόσωπα που παρακολουθούν τους παίκτες των ριάλιτι να εκθέτουν τις ζωές τους και καταφέρνει να το περάσει στα έργα της.

Την ενδιαφέρει η απώλεια της ανωνυμίας και το γεγονός ότι όλοι θέλουν να παρουσιάζουν δημόσια όλες τις προσωπικές τους στιγμές. Θεωρεί ότι η επικοινωνία του διαδικτύου είναι επιφανειακή, ανώνυμη και απρόσωπη.

Χρησιμοποιεί την ειρωνεία στα σκίτσα της. Δεν θέλει οι πρωταγωνίστριες της να είναι τέλειες αλλά ανθρώπινες. Με τρίχες, καμπύλες, παραπάνω κιλά σε άβολες στάσεις. Θέλει να τις ενδυναμώσει. Γιατί οι γυναίκες στο Instagram φωτογραφίζονται πάντα στην πιο κολακευτική πόζα, αψεγάδιαστες και με φίλτρα. Ενώ αν οικειοποιηθείς την εικόνα αυτών των γυναικών δεν θα αναρωτιέσαι αν πρέπει να βάλεις υαλουρονικό στα 27 σου.

Οι εικόνες της –χωρίς να σου το επιβάλλουν ως νόρμα- σου δίνουν το δικαίωμα να αποδεχτείς τις γυναίκες που αγαπούν τα σώματά τους με κάποια παραπάνω κιλά και προωθούν το body positivity.

Οι γυναίκες της δεν είναι αποκλειστικά λευκές κι αδύνατες. Προωθούν την ατζέντα του sex positivity και της σεξουαλικής ταυτότητας. Είναι γυμνές κι αυτό τις κάνει ευάλωτες. Έχουν εμμονή με τα κινητά τους και τα social, ίσως νιώθουν μια απάθεια για τον πραγματικό κόσμο.

​  

Η illustrator θέτει στο προσκήνιο το φύλο, την σεξουαλικότητα και το φετιχισμό. Και προκαλεί συζητήσεις.

Η Joëlle Dubois ζωγραφίζει και σκιτσάρει. Και κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.