Η Χέιζελ Μέιντ σπούδασε στην Καλών Τεχνών και Εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι. Παράλληλα με τις προσωπικές της εικονογραφήσεις, εργάζεται επίσης σε εμπορικά projects για διάφορους πελάτες, όπως το Netflix, η Adobe και η Ann Summers. Στις δικές της δουλειές χρησιμοποιεί την τέχνη της για να  αμφισβητήσει την πατριαρχία, δημιουργώντας καμπάνιες για την περιόδο, το πορνό και γενικά τι σημαίνει να είσαι μιλένιαλ γυναίκα στον 21ο αιώνα.

Εκείνη πιστεύει ότι αν κανείς δεν μιλάει για πραγματικούς αγώνες τότε όλοι αισθάνονται μόνοι. Έχει ανάμικτα συναισθήματα για τη ζωή στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρεί ότι έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα πολύ επιφανειακού επιπέδου, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι επιθυμούν  να δείξουν πόσο τέλεια είναι η ζωή τους – φωτογραφίες από υπέροχες διακοπές, “τέλεια σώματα”, χαριτωμένες σχέσεις, instagrammable πρωινό. Αυτή η πλευρά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική υγεία, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να συγκρίνουν και να αναρωτηθούν γιατί η ζωή τους δεν είναι τέλεια.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazel Mead (@hazel.mead)

Τι λέει; «Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές από τις δουλειές μου επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τα ταμπού που οι άνθρωποι φοβούνται λίγο να ανατρέψουν – σεξ, ψυχική υγεία, περίοδοι, σώματα μετά τον τοκετό – ελπίζω ότι οι εικονογραφήσεις μου παρέχουν στους ανθρώπους ένα μέρος για να ξεκινήσουν συζητήσεις και να τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σε αυτά τα θέματα ταμπού. Όταν άρχισα να ανοίγω σε φίλους για τις εμπειρίες μου για τις οποίο ντρεπόμουν πριν ανακαλύψω ότι όλοι περνούσαμε παρόμοια πράγματα, απλά δεν μιλούσαμε γι’ αυτές. Μόλις μοιραστήκαμε αισθανθήκαμε πιο κοντά καθώς δεν κρύβαμε πλέον ένα μέρος του εαυτού μας. Ήταν απελευθερωτικό. Πιστεύω επίσης ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα καλά ξεκινώντας συζητήσεις».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazel Mead (@hazel.mead)

Η Χέιζελ συνεργάστηκε με την ομάδα Pink Protest, παράγοντας ένα κομμάτι για αυτούς που αποτελείται από φράσεις που φώναζουν οι γυναίκες κατά τη στιγμή του οργασμού. Γραμμένο σε λαμπερό ροζ βερνίκι νυχιών χαρακτηρίζει την αίσθηση του χιούμορ της που κλείνει το μάτι.

 

Η ιδρύτρια του The Red Box Project δήλωσε πρόσφατα ότι «το έργο και η σκέψη της Hazel Mead ήταν τόσο σημαντικά για το εμμηνορροϊκό κίνημα». Οι μοναδικές, προκλητικές, χιουμοριστικές εικονογραφήσεις της Hazel έχουν συγκεντρώσει τη μεγάλη δημοτικότητά στο Instagram. Κάντε ένα follow.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazel Mead (@hazel.mead)

                                                       .