Κατά τη διάρκεια συναυλίας του, ο ράπερ DaBaby (γνωστός, στην αρχή της καριέρας του και ως Baby Jesus) κάλεσε τους θεατές να ανάψουν τον φακό των κινητών τους εάν “δεν έχουν μολυνθεί με HIV/AIDS ή οποιαδήποτε από αυτές τις θανατηφόρες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες που θα σας κάνουν να πεθάνετε σε δυο τρεις εβδομάδες”, συνεχίζοντας τον ίδιο προβληματικό λόγο του και με άλλα υποτιμητικά σχόλια κατά των ασθενών με HIV/AIDS αλλά και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας γενικότερα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς ακριβώς αντέδρασαν οι θεατές, αλλά ξέρουμε πώς αντέδρασε η Dua Lipa όταν έμαθε το περιστατικό. Πρακτικά, αντέδρασε όπως έπρεπε. 

“Είμαι έκπληκτη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του DaBaby”, έγραψε στο Instagram.

«Δεν τον αναγνωρίζω πραγματικά ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμαστές μου γνωρίζουν πώς νιώθω για το θέμα και ότι υποστηρίζω 100% την LGBTQ κοινότητα. Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια σχετικά με τον HIV / AIDS», σημείωσε. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο live: 

“Αν δεν εμφανιστήκατε εδώ σήμερα με HIV, AIDS, ή οποιαδήποτε από αυτές τις θανατηφόρες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, που θα σας κάνουν να πεθάνετε σε δυο τρεις εβδομάδες, ανάψτε τον φακό του κινητού σας. Κυρίες, αν το μ**ί σας μυρίζει σαν νερό, ανάψτε τον φακό του κινητού σας. Φίλοι, αν δεν κάνετε π**πες στο πάρκινγκ, ανάψτε τον φακό του κινητού σας.”

Στο μεταξύ, ο ίδιος, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, προσπάθησε να ανασκευάσει, μην καταφέρνοντας να πείσει κανέναν: 

«Όποιος έχει μολυνθεί από AIDS/HIV, έχει το δικαίωμα να στενοχωρηθεί.

Αυτό που είπα ήταν σκληρό, παρόλο που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Λυπάμαι λοιπόν».

Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως το 2020, κατά τη διάρκεια ενός άλλου live του, ο ράπερ χαστούκησε μια θεατή, καθώς περπατούσε προς τη σκηνή, με το κοινό να αντιδρά με γιουχαΐσματα και τον ίδιο να απομακρύνεται από τη σκηνή, χωρίς να κάνει καν το live τελικά.