Λοιπόν, υπάρχουν σούπερ ηρωίδες και μια ηλικιωμένη κυρία από τη Ρωσία είναι η απόδειξη. Η Σβετλάνα Σανάροβα κατάφερε να σώσει μωρό που έπεσε από τον 2ο όροφο. 

Η Σβετλάνα Σανάροβα από την πόλη Νοβοκουζνέτσκ της Ρωσίας, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σούπερ μάρκετ, παρατήρησε ένα μωρό, μόνο στο παράθυρο του δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Άφησε στον δρόμο τις σακούλες με τα ψώνια και έτρεξε κάτω από το παράθυρο καταφέρνοντας να πιάσει το παιδάκι στον αέρα και πρακτικά, να του σώσει τη ζωή. «Τον παρατήρησα ενώ περπατούσα στον δρόμο. Και αντέδρασα γρήγορα. Δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά τι να έκανα; Αποδείχθηκε αρκετά βαρύς, αλλά δεν σκέφτηκα τον κίνδυνο. Εάν δεν τον έπιανα, θα πέθαινε μπροστά στα μάτια μου, έπρεπε να τρέξω για να τον πιάσω. Θα ήταν χειρότερο αν πέθαινε, οπότε έτρεξα», δήλωσε η Σανάροβα.

https://www.youtube.com/watch?v=Pit0SZfztb4

Με το μωρό στα χέρια της, η γυναίκα φώναξε “βοήθεια” και τότε κατέβηκε ο πατέρας του παιδιού για να το πάρει. Η ίδια έφυγε χωρίς καν να αναφέρει το όνομά της. Ωστόσο, το έπος της πράξης της δεν τελειώνει εδώ. Έξι μέρες αργότερα, η 64χρονη εντοπίστηκε από τις αρχές, μιας και οι κάμερες ασφαλείας την είχαν καταγράψει, για να βραβευτεί για την ηρωική της πράξη. Μάλιστα ο πατέρας του παιδιού της προσέφερε χρήματα, τα οποία εκείνη αρνήθηκε. Γιατί; “Τα αρνήθηκα γιατί αυτό με προσέβαλε”, είπε.