Τέτοιο φαινόμενο στα κουλουάρ είχαμε να δούμε από τον Μπολτ. Άλλα, όπως λέει και ο Πρόεδρος Μπάιντεν, “Οι κανόνες είναι κανόνες”. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Η 21χρονη Sha’Carri Richardson (με χορηγό τη Nike)  ισχυρίζεται ότι έκανε χρήση μαριχουάνας καθώς βρισκόταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά τον θάνατο της  βιολογικής μητέρας της, που έχασε πρόσφατα (και το έμαθε από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια αγώνων).  Να σημειωθεί ότι η χρήση μαριχουάνας στην πολιτεία του Όρεγκον είναι νόμιμη.

https://twitter.com/itskerrii?ref_src=twsrc%5Etfw

Η κάνναβη περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ουσιών που απαγορεύονται από τον Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ. Η Ρίτσαρντσον είπε ότι είχε πάρει μαριχουάνα για να ξεπεράσει το θάνατό της μητέρας της αλλά θέλει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων της. Ωστόσο εγείρονται ερωτήματα: γιατί να αποκλειστεί κάποιος εφόσον δεν έχει λάβει τα φαρμακάκια που βελτιώνουν τις αποδόσεις. Δεν πήρε αναβολικά στεροειδή.

https://twitter.com/itskerrii?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο πλευρό της τάχθηκε ο Σεθ Ρόγκεν που μιλά ανοιχτά υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης- παντού. Τουίταρε ότι θεωρεί την ποινή που της επεβλήθη ως στερεοτυπικά ρατσιστική μιας και η θεωρία ότι η χρήση της μαριχουάνας είναι προβληματική βασίζεται στο ρατσισμό. Και συμπλήρωσε ότι αν όντας καπνίζοντας μερικά τσιγάρα θα έτρεχες γρηγορότερα εκείνος θα γινόταν η Φλόρενς Γκρίφιθ‑Τζόινερ.

https://t.co/swDLNoVcV3

Το ερώτημα παραμένει. Πως είναι δυνατόν μια γυναίκα που τρέχει το κατοστάρι σε 10,86 δευτερόλεπτα να χάσει τους Ολυμπιακούς και να περιμένει τέσσερα χρόνια για τους επόμενους;

https://twitter.com/itskerrii?ref_src=twsrc%5Etfw