Μετά τη γέννηση του γιου της Sylvester τον Μάρτιο, το 29χρονο μοντέλο καταγράφει το ταξίδι του θηλασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην εξομάλυνση της φυσικής πράξης που η κοινωνία εξακολουθεί να θεωρεί ταμπού.

Στην πραγματικότητα, οι νέες μητέρες συχνά ντροπιάζονται/ υβρίζονται/ παρενοχλούνται από άνδρες επειδή τις βλέπουν να θηλάζουν, είτε δημόσια είτε στα σόσιαλ. Μόλις αυτή την εβδομάδα στην Αγγλία, η νέα μητέρα Χόλι Τσάπμαν, 28 ετών, ισχυρίζεται ότι την έδιωξαν από ένα λεωφορείο όταν αρνήθηκε να σταματήσει να θηλάζει την 19 εβδομάδων κόρη της Raiya. Ζητήθηκε από την Χόλι να σταματήσει ή να κατέβει από το λεωφορείο, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να συνεχίσει να ταΐζει την κόρη της στην άκρη του δρόμου καθώς περίμενε άλλο λεωφορείο.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Είναι σαφές ότι ενώ μπορεί να είναι παράνομο να ζητάς από μια γυναίκα να φύγει από ένα δημόσιο χώρο επειδή θηλάζει, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαμάδων που ντροπιάζονται και αισθάνονται λες και κάνουν κάτι άσεμνο.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Η Emily Ratajkowski πριν από έξι εβδομάδες έγραψε χιουμοριστικά σε μια από τις αναρτήσεις της : “Αν φαίνεται ότι πάντα θηλάζω είναι επειδή είμαι”, και έτσι απλά, με μια ανάρτηση, βοηθά να κανονικοποιηθεί ο δημόσιος θηλασμός. Σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, ορισμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, καθώς και σε ορισμένες χώρες της Ασίας, οι γυναίκες έχουν ρητό νόμιμο δικαίωμα να θηλάζουν δημόσια, καθώς και στο χώρο εργασίας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Παρόλο που οι γυναίκες δεν μπορούν να δείξουν κανένα μέρος του σώματός τους δημοσίως, ο θηλασμός αποτελεί εξαίρεση. Είναι σύνηθες για τις γυναίκες να θηλάζουν σε εμπορικά κέντρα και πάρκα, και είναι αποδεκτό μεταξύ των ανθρώπων στη Σαουδική Αραβία.

Η Emily Ratajkowski ενδυναμώνει ουσιαστικά τις γυναίκες με μια ανάρτηση, με μια φαινομενικά διασκεδαστική εικόνα δείχνει δυναμικά ότι η πράξη του θηλασμού δεν χρειάζεται να περιορίζεται στην ιδιωτικότητα. Αγκαλιάζοντας την ειλικρίνεια της, ας ενθαρρύνουμε έναν ασφαλή και άνετο χώρο για νέες μαμάδες που θέλουν να θηλάζουν όπου και όποτε θέλουν.

Πηγή: Glamour