Η Lizzo επιστρέφει στο αγαπημένο της ζήτημα: αυτό του body image και την αποδοχή του σώματός μας όπως ακριβώς είναι. Αυτή τη φορά το κάνει με μια γυμνή σέλφι, χωρίς φίλτρα, σκιάσεις, soft focus και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία που μας προσφέρουν τα κινητά μας για να μετατρέψουμε το ίδιο μας το σώμα σε κάτι άλλο. Λες και δεν είναι ένα έργο τέχνης από μόνο του.

Πριν λίγες ημέρες, η Lizzo ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Instagram μια γυμνή σέλφι, χωρίς καμία επεξεργασία, για να περάσει ένα σημαντικό επιχείρημα για τα φίλτρα και όλα τα μέσα επεξεργασίας φωτογραφιών που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την αυτοεκτίμησή μας. «Τώρα κανονικά θα έφτιαχνα την κοιλιά μου και θα έκανα πιο smooth το δέρμα», έγραψε στο caption, «αλλά μωρό μου, ήθελα να σας δείξω πώς το κάνω φυσικά».

ΟΚ, δεν είναι ακραία η κίνηση από τη Lizzo. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στηρίζει πολύ το κίνημα του body positivity. Στο μεταξύ, η φωτογραφία αποτελεί και έναν τρόπο να ανακοινώσει τη νέα της συνεργασία με τη Dove για το Self Esteem Project, που έχει στόχο να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις των social media και να αλλάξει τη συζήτηση για τα πρότυπα ομορφιάς.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Σύμφωνα με το People, η μουσικός ανέπτυξε όλα τα ζητήματα που έχει προσωπικά αντιμετωπίσει σχετικά με την αυτοεικόνα της, παρόλο που η ίδια δεν έχει μεγαλώσει στην άνθιση όλων των τεχνολογικών μέσων που έχουμε σήμερα και άρα θα πίστευε κανείς πως έχει γλιτώσει αυτή την παγίδα της «τελειότητας». «Δεν είχα retouching φωτογραφιών ή φίλτρα», εξήγησε η Lizzo. «Με τρομάζει το να ξέρω πως τώρα υπάρχει ένα εργαλείο που πλουτίζει από αυτή την ανασφάλεια και την κάνει μεγαλύτερη. Ταΐζει το τέρας».

Η Lizzo ήλπιζε πως όλες οι προσπάθειες που γίνονται από το κίνημα του body positivity θα μεταφράζονταν σημαντικά πολιτικά κινήματα. «Είναι απλώς το σώμα μου», είπε κάνοντας σαφές πως ιδανικά το κάθε σώμα θα αντιμετωπιζόταν το ίδιο από όλους. Σαν κάθε άλλο σώμα. «Είμαι εδώ, μην πεις τίποτα. Δεν είναι δήλωση. Είναι το σώμα μου».