Η 7χρονη Ελίζαμπεθ στο κανάλι της στο YouTube μοιράζεται το πάθος της για το διάστημα, τα διάφορα αγαπημένα της πειράματα και με αυτή της την ασχολία έχει κερδίσει εκατοντάδες συνδρομητές. Σε ένα  video στο BBC η μητέρα της δηλώνει το αυτονόητο: υπερηφάνεια για την κόρη της που ζει σύμφωνα με το μότο «Δεν είναι μόνοι οι άντρες αστροναύτες».

«Νιώθω συναρπαστικά που είμαι μητέρα κόρης σε αυτή τη φάση. Μιας κόρης τόσο ενθουσιασμένης με το διάστημα», δηλώνει η μαμά της Ελίζαμπεθ, Τζένιφερ, με καταγωγή από το Κονέντικατ.

Αποδεικνύοντας πως το YouTube μπορεί να γίνει και διάδρομος απογείωσης προς την επιτυχία, η Ελίζαμπεθ προσέλκυσε το ενδιαφέρον της εταιρίας Astrobotic, η οποία προσφέρθηκε να πάει το αυτοκόλλητό της στο Youtube στη Σελήνη με την αποστολή Peregrine αργότερα μέσα στο 2021.

Η Astrobotic Technology είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρία που αναπτύσσει τεχνολογία διαστημικής ρομποτικής για σεληνιακές και πλανητικές αποστολές. «Οι νεότερες γενιές χρειάζονται είδωλα που να τους μοιάζουν. Ο ενθουσιασμός της Ελίζαμπεθ για το Διάστημα είναι φανταστικός και είμαστε περήφανοι που στέλνουμε το αυτοκόλλητό της στη Σελήνη», είπε εκπρόσωπος της Astrobotic.

Πηγή έμπνευσης της αγάπης της Ελίζαμπεθ για το διάστημα, σύμφωνα με τη μαμά της, ήταν οι αστροναύτες Dog Hurley και Bob Hehnken, όταν τον προηγούμενο Μάιο ήταν η πρώτη αποστολή του ISS (International Space Station) με τον πύραυλο της Space X του Elon Musk.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρώτο lockdown, η Ελίζαμπεθ αφιερώθηκε στο να μαθαίνει στο σπίτι πράγματα που θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις γνώσεις της για την επιστήμη και το διάστημα. Αυτό κάπως επιβεβαιώνεται και από το tagline της που είναι “Dream Big. Explore Further”.

Πριν λίγο καιρό, η Ελίζαμπεθ εκτόξευσε έναν πύραυλο, τον οποίο σχεδίασε και έχτισε στο σπίτι της και τον ονόμασε “Vulcan Centaur”. Τα tweets με τα οποία ενημερώνει τους ακόλουθούς της για την πρόοδο των γνώσεών της, έκαναν την προσπάθειά της γνωστή στη Astrobotic και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.