Το 1984 η Madonna κυκλοφορεί το “Like A Virgin” και ο παραλληλισμός πιάνει. Ερωτισμός και θρησκευτικά stories παντρεύονται και η τραγουδίστρια ήδη γράφεται στις συνειδήσεις ως μια καλλιτέχνιδα που αν δεν αγαπηθεί, βασικά, θα λατρευτεί.

Τον Ιανουάριο του 1985, ο φωτογράφος Kenji Wakasugi περίμενε τη Madonna σε ένα στούντιο στο Τόκιο για να τη φωτογραφήσει σε αυτό το πρώτο ταξίδι της στην Ιαπωνία, για την προώθηση του Like A Virgin. Του δόθηκαν ακριβώς 45 λεπτά, με εντολή του Playboy Weekly Excite. Ο φωτογράφος δεν είχε ιδέα πως αυτό που επρόκειτο να κάνει, είναι να μετατρέψει τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη τότε Madonna σε αθάνατο σύμβολο.

«Στο studio υπήρχε μόνο ένα φλας και ένας ροζ καναπές, τίποτα άλλο», θυμάται ο Wakasugi, καθώς απαντά στις ερωτήσεις του Dazed. «Υπήρχαν μόνο λίγοι άνθρωποι στο δωμάτιο», συνεχίζει. Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια και ακόμα μπορεί να θυμηθεί την αρχική εντύπωση που το έκανε η τραγουδίστρια. «Ήταν κάτι παραπάνω από όμορφη», αναφέρει. Ζωντανή, γεμάτη ενέργεια και φως, γεμάτη ένταση και πνεύμα. Ναι, αυτά σκέφτονται για εσένα την πρώτη φορά που σε γνωρίζουν όταν είσαι η Madonna.

Ο φωτογράφος θυμάται πως παρόλη τη «δύναμη» που εξέπεμπε, ήταν ταπεινή και με επαγγελματισμό. Στο μεταξύ, ενώ δεν κατάφερναν να βρουν κοινή γλώσσα, ο ίδιος θυμάται πως υπήρχε μια σπίθα ανάμεσά τους. Ναι, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε.

Ένα νέο βιβλίο, με τίτλο Adore Madonna, συγκεντρώνει όλες τις φωτογραφίες του Wakasugi από εκείνο το shoot. Τα ασπρόμαυρα shots του κρατούν ζωντανή την περίοδο που η Madonna έβρισκε τις εκφράσεις της, φορούσε τα έντονα 80s κοσμήματά της και δε χρειαζόταν στυλίστα για αυτές τις περιστάσεις. «Δεν υπάρχει στυλίστας στη μνήμη μου, μόνο το προσωπικό στυλ της Madonna», ανακαλεί ο φωτογράφος. Φορούσε τα ίδια ρούχα από τη στιγμή που ήρθε, μέχρι και τη στιγμή που έφυγε. Προσέθεσε απλώς ένα παλτό στο outfit της πριν φύγει μπαίνοντας στο ταξί.

Ναι, η Madonna των 80s.