Ναι, ΟΚ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ένας από τους λόγους που χαιρόμαστε που υπάρχει η τηλεόραση και ο βασικότερος για τον οποίο η αναμονή για την πρεμιέρα του MasterChef κάνει το χειλάκι μας να σκάσει μέσα στη μιζέρια του lockdown, αλλά πίσω από τη δόξα αυτής της τηλεοπτικής προσωπικότητας, βρίσκεται ένας τιτάνας: η κυρία Μαρία. Ναι, η μαμά του θείου Λεωνίδα είναι μεγάλη αγάπη, για έναν βασικό λόγο. Μας θυμίζει τις μανούλες μας. Σε βαθμό που πιστεύουμε πως όλες βγαίνουν από ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο, έχουν τις ίδιες εργοστασιακές ρυθμίσεις και ακολουθούν τις ίδιες εντολές. Με λίγα λόγια, η μαμά του Λεωνίδα Κουτσόπουλου θα μπορούσε να είναι η δική σου μαμά και παρακάτω θα βρεις κάποιους καλούς λόγους.

Δε μαγειρεύει καλά, αλλά την αγαπάς

Παιδιά, δε μαγειρεύουν όλες οι μανούλες καλά. Κάποιος έπρεπε να το πει αυτό κάποια στιγμή, και αυτός ο κάποιος έτυχε να είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν επηρεάστηκε από τη μαμά του και παντρεύτηκε τη μαγειρική επαγγελματικά, απάντησε πως η κυρία Μαρία δε μαγειρεύει καλά και έδωσε ελπίδα σε όλους εμάς που κάποια στιγμή στη ζωή μας ζηλέψαμε τη σπανακόπιτα με φέτα της μαμάς του κολλητού μας. Δε μαγειρεύουν όλες οι μαμάδες καλά, και αυτές τις συγκεκριμένες μαμάδες τις αγαπάμε κάπως παραπάνω. Γιατί κοντράρουν τα στερεότυπα.

Σε καταδικάζει στο βασανιστήριο της μονής κάλτσας

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε θελήσει να βάλουμε τη μάνα μας στη μέση του καναπέ και να τις κάνουμε τις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Εκείνες που μας έχουν απασχολήσει, βασανίσει και κουράσει σε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Ο Κουτσόπουλος, μιλώντας από τα βάθη του δικού μας -για κάποιο παράξενο λόγο- υποσυνειδήτου, έκανε στην κυρία Μαρία την ερώτηση σταθμό. Θέλησε να λύσει τη βασικότερη απορία κάθε παιδιού: γιατί οι μισές μας κάλτσες έχουν μείνει χωρίς το ταίρι τους. Τι φάση ρε μάνα με τις μονές κάλτσες, είναι το ερώτημα και η κυρία Μαρία δε μάσησε. «Τις κατάπιε το πλυντήριο», απάντησε, εντελώς αναπολογητικά, σαν τυπική Ελληνίδα μάνα.  

Σε βλέπει πάντα κουκλί

«Πάντα κουκλί είναι ο γιος μου», σχολίασε μπροστά στην κάμερα του Star η κυρία Μαρία, σαν κάθε μάνα που σέβεται τον εαυτό της. Γιατί όλοι ξέρουμε ποιος θα μας κάνει να σηκώσουμε τη ρημαγμένη μας αυτοπεποίθηση από τα πατώματα τις δύσκολες μέρες. Ναι, η μανούλα.

Αλλά θα γελάσει και μαζί σου τη στιγμή που η αυτοπεποίθησή σου είναι στο πικ της

Στο μεταξύ, τις άλλες μέρες, που η αυτοπεποίθησή μας είναι στο πικ της, ξέρουμε και ποιος θα της δώσει μια να την τσακίσει. Ναι η μάνα μας. Σαν τη μαμά του Κουτσόπουλου, που δεν πρόφτασε να αφιερώσει το «κρίμα το μπόι σου» της Μαρινέλας στον εαυτό του, πρόλαβε να γελάσει με την ψυχή της η κυρία Μαρία. Λες και είναι λίγο το 1,74.

Θα καμαρώσει για τον τίτλο σου

Αν το γεγονός πως η κυρία Μαρία σιδέρωνε στην εντέλεια τα πουκάμισα του θείου Λεωνίδα όταν διάβασε τον τίτλο του στο MasterChef, όταν ακόμα ήταν στο backstage της εκπομπής, δε σου θύμισε τις χαρές της μάνας σου όταν πήρες πτυχίο ή όταν βρήκες την πρώτη σου δουλειά, κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά. Ξαναδές το βίντεο.

Σε κυνηγάει και να νοικοκυρευτείς

Βγαίνει ο Κουτσόπουλος και λέει το πώς η μάνα του τού υπενθυμίζει να βρει ένα καλό κορίτσι να νοικοκυρευτεί και παίρνουν θάρρος και οι δικές μας, διάολε. Όχι ότι το χρειάζονταν δηλαδή.

Μαθαίνεις από τρίτους ότι γκρινιάζει για εσένα

Πετυχαίνει δημοσιογράφος την κυρία Μαρία στη Νέα Σμύρνη και λογικά της λέει κάτι του στυλ «πες στον γιο μου να περάσει καμία βόλτα από δω», λες και δεν του το έχει πει καμία δεκαριά φορές στο τηλέφωνο ούτως ή άλλως. Πόσο μάνα σου;

Σου κλέβει το spotlight

Αυτό με την κυρία Μαρία στον τελικό του MasterChef, με το κόκκινο καπελάκι της, που κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα οριακά και από τον ίδιο τον νικητή του διαγωνισμού, παραδέξου απλώς ότι σου θύμισε όλες τις φορές που ήρθαν φίλοι στο σπίτι σου και αντί να καθίσουν μαζί σου, άραζαν με τις ώρες και τα έλεγαν με τη μάνα σου. Άδικο.