Ως καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε χθες η Έλενα Ακρίτα. Η δημοσιογράφος για ακόμα μια φορά δε φοβήθηκε να απαντήσει ειλικρινά στο οτιδήποτε, από τη δολοφονία του Ζακ, τους ανθρώπους που μπορεί να έχει «πονέσει» με την πένα της, τη διακοπή της συνεργασίας της με τα ΝΕΑ λόγω της λογοκρισίας που δέχτηκε το κείμενό της για το «εξοχικό» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την καραντίνα για όσους «συμπορεύονται» με την κατάθλιψη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θεωρεί ότι είναι συμπαθής στο κοινό, απάντησε απλούστατα πως δεν την ενδιαφέρει. «Με ενδιαφέρει να είμαι μια γροθιά με τους ανθρώπους που σκέφτονται με έναν ελεύθερο τρόπο, που είναι ελεύθεροι άνθρωποι, που έχουν ανοιχτά μυαλά, ανοιχτές καρδιές, που αγαπούν τον κόσμο, που στηρίζουν τον κόσμο. Με τους άλλους, ούτε καλημέρα», είπε.

«Δεν έχω λόγο με τον φασίστα να είμαι αγαπημένη. Ούτε με τον ομοφοβικό, ούτε με τον κακοποιητή, ούτε με κανένα»

Για τον Ζακ

«Δε μπορείς να περπατήσεις δίπλα δίπλα με τον άνθρωπο που λέει ότι ο Ζακ ήταν πρεζόνι, ενώ δε βρέθηκαν ουσίες, ότι ήταν μαχαιροβγάλτης, ενώ δεν υπήρχαν αποτυπώματα στο μαχαίρι, και δολοφονήθηκε στο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως δε μπορεί να αναπνεύσει σχεδόν δίπλα σε ανθρώπους που σκέφτονται έτσι.

Για τα ΝΕΑ

Η Ακρίτα αναφέρθηκε και στην παραίτησή της από τα ΝΕΑ, φτάνοντας αναπόφευκτα στη σύγκριση της δημοσιογραφίας του παρελθόντος και του παρόντος. Η δημοσιογράφος δεν κατέληξε σε ένα ρομαντικό αφήγημα για την παλιότερη εποχή. Παραδέχτηκε πως πάντα υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακές συμπεριφορές στον χώρο, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν πέντε δημοσιογραφικές αξίες που έβρισκαν σεβασμό από όλους και θεωρούνταν αυτονόητες.

«Από την ώρα που λογοκρίθηκε αυτό το κείμενο γιατί πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας, βρόντηξα την πόρτα. Δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το πέρναγα έτσι.»

“Η δημοσιογραφία δεν είναι αυτό”

“Δε δούλεψα ποτέ σε κάποιο αριστερίστικο έντυπο, είμαι γέννημα θρέμμα στη συστημική δημοσιογραφία”, ανέφερε θέλοντας να καταγγείλει την τακτική της λογοκρισίας με βάση πολιτικές πεποιθήσεις εκδοτών. “Δεν έχουν λογοκριθεί κείμενά μου. Παλιά δε θα συνέβαινε ποτέ αυτό. Υπήρχε πάντα μια παράδοση των αντίθετων απόψεων. Έβλεπες δυο στήλες με αντίθετες απόψεις”, συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, ανέφερε πως παρόλο που είναι αλλεργική, δε διστάζει να το κάνει. «Θέλω τη ζωή μου πίσω», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ζωή με κατάθλιψη δε βολεύει πολύ όταν είσαι αναγκασμένος να ζεις κλειστοφοβικά σε μια κοινωνία ανοιχτή.