Η Μελάνια Τραμπ, μετά από πέντε ημέρες βουβαμάρας, αποφάσισε να μιλήσει σε κείμενο που πιθανότατα έγραψαν οι συμβουλάτορες της για το μονοπάτι που θα ακολουθήσει, εκείνη, το Έθνος και ο υποκινητής των βίαιων γεγονότων που προκάλεσαν πέντε θανάτους στο Καπιτώλιο, Ντόναλντ Τραμπ.

https://t.co/2xTDIOgsIS

Ξεκινάει με το γνωστό ρητορικό captatio benevolentiae, θέλοντας να κερδίσει την εύνοια του κοινού της, λέγοντας “κι εγώ όπως όλοι μας” και φυσικά με την πρώτη πρόταση της γίνεται τόσο άβολη και εκτός τόπου.

Εμείς;

Τι σχέση έχουμε με τη γυναίκα που ήταν στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ ακούγοντας τη ρητορική μίσους για τους μετανάστες; Μιλάει για οικονομικές απώλειες και προφανώς δεν ξέρει ότι ο σύζυγός του δεν δηλώνει στην Εφορία τα δισεκατομμύρια του. Αλλά εδώ ξέρει όλη η χώρα για τα 750 δολάρια που δήλωσε ο Πρόεδρος της Αμερικής στην Εφορία το 2016. Όσο τα γοβάκια της σε κάθε εμφάνιση της δηλαδή. Και όχι δεν λαϊκίζω. Ακριβολογώ.

https://twitter.com/farnham_kim/status/1348587493902336003?ref_src=twsrc%5Etfw

Συνεχίζει λέγοντας ότι της έδωσε έμπνευση να βλέπει τις αντιδράσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.  Αλλά είναι τρομερά απογοητευμένη με τις συμπεριφορά των μίντια την περασμένη εβδομάδα. Δεν μιλάει ρητά για τα γεγονότα καταδικάζοντας τον υποκινητή τους παρά – ναρκισσιστικά- ψέγει την Washington Post και το CNN και σχεδόν όλα τα μέσα που αναφέρθηκαν ότι άλλαζε χαλιά ή επέβλεπε μια φωτογράφιση για ένα coffee table book που ετοιμάζει (όπως άλλωστε αρμόζει σε μια γυναίκα της κοινωνικής της τάξης).

“Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα – από ανθρώπους που θέλουν να είναι μέσα σε όλα και να έχουν ατζέντα. Δεν πρέπει σε μία τέτοια στιγμή να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος” έγραψε. 

https://t.co/CHd66K5kBT

“Το Έθνος μας πρέπει να επουλώσει τις πληγές του με τάξη. Μην γελιέστε, καταδικάζω απερίφραστα την βία μέσα στο Καπιτώλιο. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή”, λέει στη δήλωσής της. Τέλος, αποχαιρετώντας τους συμπατριώτες της από την θέση της ως Πρώτης Κυρίας, αναφέρει: “Ήταν η μεγαλύτερη τιμή στην ζωή μου να είμαι η Πρώτη Κυρία της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον σύζυγό μου κι εμένα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έδειξαν τι σημαίνει αμερικανικό πνεύμα. Είμαι ευγνώμων σε όλους σας που με αφήσατε να σας υπηρετήσω σε τομείς που αγαπώ”. 

https://t.co/dYT3EufHuL

Μου θυμίζει κάποιον. Νέρωνας λέγεται.  

https://twitter.com/CNN?ref_src=twsrc%5Etfw