Αν έστω και μια φορά στη ζωή σου, περπατώντας στο δρόμο, δέχτηκες σχόλιο από κάποιο περαστικό που είχε μια πιο σεξουαλική χροιά, ξέρεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει catcalling. Στο μεταξύ, αν όντως σου είναι οικείο, πιθανότατα είσαι γυναίκα.

Το catcalling είναι μια μορφή παρενόχλησης που συχνά περιλαμβάνει ανεπιθύμητα ερωτικά σχόλια, χειρονομίες κυρίως προκλητικές, φωνές, άσεμνες ατάκες, και δυστυχώς πολλές φορές χαρακτηρίζεται από επιμονή ίσως και καταδίωξη.

Θεωρούν κάποιοι άντρες πως με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως «φλερτάρουν»; Πιθανότατα. Είναι ένας χυδαίος τρόπος για να το κάνουν, προκαλώντας τουλάχιστον αμηχανία και φόβο στις γυναίκες; Ναι. Αντικειμενικά, σχόλια σεξουαλικής φύσεως από αγνώστους δεν μεταφράζονται σε φλερτ, παρά σε μια στιγμή αχρείαστου στρες στο δρόμο.

Η YouTuber Λαμπρινή Γεωργιάδου, σε ένα βίντεό της, αντιστρέφει το παιχνίδι. Βγαίνει στον δρόμο και αρχίζει να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έχεις απορία πώς αντιδρούν οι άντρες σε απρόσμενα κομπλιμέντα από άγνωστες που αντικειμενοποιούν μέρη του σώματός τους; Αλήθεια, πώς ανταποκρίνεται ένας άντρας στο σχόλιο «τι ποδάρες είναι αυτές;» ή «τι μωρό είσαι εσύ;». 

Προετοίμασε τον εαυτό σου για ατάκες όπως “αυτό που κάνεις δεν είναι νορμάλ” από άντρες που βρίσκουν τη συμπεριφορά αποδεκτή μόνο από άντρες. Επίσης και για χυδαία σχόλια που “δικαιολογούν” απόλυτα το catcalling σε γυναίκες που… ντύνονται προκλητικά. 

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις

Ένιωσες άγχος για τη σωματική ακεραιότητα του catcaller αυτή τη φορά και όχι του αποδέκτη του; Κι εμείς.