Ο κόσμος ανήκει σε εκείνους που τον επανασχεδιάζουν. Και όσο πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά μια νέα γενιά αφήνει το δικό της θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Και γράφουν το DNA ενός καλύτερου κόσμου.
Η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε στο Zoom μια 15χρόνη. Μιλούσαν από το σπίτι της έφηβης στο Κολοράντο όπου κάνει τηλέ-εκπαίδευση. “Παρατηρώ, κάνω συσκέψεις, ερευνώ, χτίζω και επικοινωνώ”. Αυτή είναι η προσέγγιση της Gitanjali Rao ερευνήτριας και ακτιβίστριας που επιλέχτηκε ανάμεσα σε 5000 υποψηφίους ως “Παιδί της Χρονιάς” γιατί χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να λύσει ΚΑΙ το πρόβλημα της ρύπανσης των υδάτων ρύπανσης από τα αστικά λύματα και τις βιομηχανικές εκροές. Εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν μολυσμένο νερό. Και η 15χρόνη ακτιβίστρια θεωρεί αποστολή της να δημιουργήσει την ομάδα που θα λύσει τα προβλήματα του cyberbullying και της κρίσης των οπιοειδών, που μετρά δεκάδες χιλιάδες θανάτους έπειτα από υπερβολική δόση αναλγητικών.
Τι την ώθησε να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο; “ήθελα απλά να βλέπω τους ανθρώπους να χαμογελούν”. Σκοπός της δεκαπεντάχρονης που εφηύρεμια συσκευή που εξετάζει αν είναι μολυσμένο το νερό είναι να φέρει θετικότητα στον κόσμο. Και κατάλαβε ότι η κοινωνική αλλαγή θα έρθει μέσω της τεχνολογίας.Και κατάλαβε ότι η κοινωνική αλλαγή θα έρθει μέσω της τεχνολογίας. Και έτσι δημιούργησε και το app για να εξαλείψει τον διαδικτυακό εκφοβισμό, το Kindly. Το 2019 η Ράο ήταν στη λίστα των Forbes “30 Under 30” και είχε κερδίσει τον τίτλο της κορυφαίας νέας επιστήμονα της Αμερικής.Ποιο είναι το αγαπημένο περιοδικό της 15χρόνης; Το MIT Tech Review.