Πιθανότατα να έχεις ακούσει το κομμάτι της “Kontoula Lemonia”. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι -πριν την καραντίνα- το έβαζε τέρμα γυμναστής στη Νέα Σμύρνη για να κάνουν αερόμπικ οι μαθητές του. Λογικό μου ακούγεται.

Ακολούθησε το κομμάτι “Mermaid” και η τραγουδίστρια – περισσότερο  αυτοβιογραφική- θέλησε να μιλήσει για το αδιέξοδο των σχέσεων με ανθρώπους που σίγουρα δεν σου κάνουν καλό. Στο κομμάτι αυτό η Δανάη χρησιμοποιεί ένα οικείο και μυθικό γυναικείο σύμβολο για να μιλήσει για τις τοξικές σχέσεις και καταστάσεις, για το αμήχανο έως και επικίνδυνο συναίσθημα του να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν ανήκεις. Αυτό το κομμάτι έγινε η αφορμή να συνεργαστεί επίσημα με την A21 Greece, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το έγκλημα του Female Trafficking. Η A21 είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δρα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Δραστηριοποιείται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων ενώ συμβάλλει, σε συνεργασία με τις αρχές, στη διάσωση των θυμάτων μέσω της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Και η Δανάη πιστεύει ότι κάθε περφόρμερ μπορεί να προτρέψει το κοινό της να ασχοληθεί με γεγονότα που χρήζουν την προσοχή όλων μας.  

Κι επειδή η καραντίνα χρειάζεται μια μπαλάντα με πιάνο πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο κομμάτι που υπακούει σε αυτό που η ίδια έχει πει ότι χαρακτηρίζει τα περισσότερα τραγούδια της, τη βιωματική ειλικρίνεια. Το “Lion Zion” είναι μια storytelling μπαλάντα γραμμένη κυρίως σε πιάνο. Η Δανάη μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, στην προσπάθεια να βρούμε ο καθένας τον ξεχωριστό μας σκοπό και τον πραγματικό και ιδανικό μας εαυτό. Γιατί αυτή η κοπέλα διαφέρει από τις άλλες; Γιατί ξεσπά σε γέλια όταν σου λέει ότι θέλει να διασκευάσει Βασίλη Καρρά, θυμάται τις μέρες που ήταν μουσικός του δρόμου στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό της και έχει τους πιο υπέροχους Δανούς παππούδες που της έπαιρναν δώρο τις μουσικές συλλογές της Eurovision. Απάντησε και σε πιο τρελές ερωτήσεις στο Provocateur. Απολαύστε την.