Τις περισσότερες φορές, η απλή λογική, είναι η απάντηση σε διλήμματα και debates που δείχνουν να μας απασχολούν περισσότερο από το απαραίτητο, αλλά και σε δηλώσεις που τείνουν να μας εξοργίζουν και να μας κάνουν να γράφουμε πολλές φορές τα αυτονόητα. Εκεί έξω, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν σύντομες απαντήσεις, με βάση τη λογική και ξεμπερδεύουν εύκολα. Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και η Μάργκαρετ Άτγουντ, η οποία «έβαλε στη θέση της» τη J.K. Rowling σε ό,τι έχει να κάνει με τα τρανς άτομα.

Η Άτγουντ σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Times, κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που αφορούσε τη στήριξή της στα τρανς άτομα, αλλά και να πει τη γνώμη της για τη στάση που η συγγραφέας, J.K. Rowling έχει κρατήσει πάνω στο ζήτημα. Η ίδια απάντησε το εξής:

“Το πιο ενοχλητικό πράγμα για μένα είναι ότι είμαι αυστηρή αγνωστικίστρια. Εννοώ ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πεποίθησης και γεγονότος. Και δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα δύο. Μπορείτε να πιστέψετε ότι σας αρέσει, ότι οι τρανς άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι, αλλά αυτό δεν είναι γεγονός. Δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δύο κουτάκια (για το φύλο). Έτσι, οι δύο ερωτήσεις που πρέπει να γίνονται για οτιδήποτε είναι: Είναι αλήθεια; Και είναι δίκαιο; Επομένως, εάν δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μόνο δύο κουτάκια για το και το φύλο είναι σταθερό και αμετάβλητο, τότε είναι δίκαιο να αντιμετωπίζετε τους τρανς ανθρώπους σαν να μην είναι αυτές/οί που λένε ότι είναι;”

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το site Pinknews.co.uk, η εφημερίδα διέγραψε τη συνέντευξη της Άτγουντ, και μάλιστα λόγω της υποστηρικτικής αυτής δήλωσης προς τους τρανς